Prijava

Vaša prijava

Srednjoškolci od danas mogu podnijeti zahtjev za naknadu od tisuću kuna za udžbenike

[]

Od 1. rujna moguće je podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade redovnim učenicima srednjih škola za nabavu udžbenika i ostalih obrazovnih materijala potrebnih za pohađanje srednje škole.

Učenici srednjih škola mogu dobiti novčanu naknadu od tisuću kuna pod uvjetom da su redovni učenici srednje škole i da imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice te da u trenutku predaje zahtjeva nisu primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora (gradskih, županijskih ili državnih).

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport podnose učenici samostalno, a za malodobne učenike njihovi roditelji/skrbnici.

– Uz zahtjev se obvezno prilažu dokaz o prebivalištu učenika (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu ili drugi dokaz o prebivalištu), presliku kartice tekućeg/žiro računa učenika ili roditelja/skrbnika te dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole. Napominjemo i kako učenici Gimnazije Velika Gorica, Ekonomske škole Velika Gorica, Srednje strukovne škole Velika Gorica i Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina ne trebaju dostaviti dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole – kažu iz Grada Velike Gorice.

Zahtjevi s navedenim dokazima se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: stipendije@gorica.hr