Prijava

Vaša prijava

Volonterski centar Kupa uči kako kroz volontiranje mijenjati zajednicu

[]

„Volontiram, mijenjam zajednicu!“ naziv je projekta Volonterskog centra Kupa, koji djeluje u sklopu LAG-a Vallis Colapis na ruralnim područjima Karlovačke, ali i Zagrebačke županije. Ističu kako je spomenuti projekt uspješno priveden kraju, a u koji je među ostalima bila uključena i općina Kravarsko.

Cilj projekta bio je promovirati i informirati o volonterstvu te educirati mlade, građane i one koji volontiraju te institucije kao organizatore volontiranja u partnerskim općinama. Cilj je bio povećanje broja organizatora volontiranja u ruralnim sredinama.

-Uključili smo 32 nova volontera i volonterki u bazu volontera, sklopili 10 sporazuma o suradnji, održali radionice o volonterstvu, odgoju za volontiranje i mogućnostima volontiranja s učenicima u osnovnim školama te proveli upitnik o stavovima o volontiranju, ističu iz Volonterskog centra. Te dodaju kako su ponosni što su njihovi korisnici dobili priliku iskusiti volontiranje u jednoj situaciji koja e svima nova i nepoznata, a neki učenici su pak volontiranje iskusili po prvi put u životu.

Ovakvu dobru praksu, ističu iz centra, planiraju nastaviti i u 2021. godini kroz nove projekte u području volonterstva.