Prijava

Vaša prijava

Najcrnja prometna točka u Velikoj Gorici: Opet nesreća na križanju istočne obilaznice i Avenije Pape Ivana Pavla II.

[]

Policija je u nedjelju oko 16 sati djelomično zatvorila križanje ceste D31, takozvane istočne obilaznice Velike Gorice, s Avenijom Pape Ivana Pavla II. zbog prometne nesreće. Promet je bio zatvoren iz smjera Zračne luke prema Sisačkoj ulici. U nesreći su, koliko se moglo vidjeti na licu mjesta, sudjelovala dva automobila. Jedan je, čini se, bio BMW, a marku auta je bilo teško raspoznati budući mu je prednji kraj bio gotovo doslovce smrskan. Na drugom kraju križanja stajala je Opel Vectra kojoj je, pak, bio uništen zadnji kraj.

nesreća velika gorica
Foto: Gorica.info

U ovom trenutku još nema službenih informacija o nesreći, pa se, među ostalim, ne zna niti je li bilo žrtava ili ozlijeđenih. Na terenu su, uz policiju, bili i vatrogasci te vozilo cestarske službe.

nesreća velika gorica
Foto: Gorica.info
nesreća velika gorica
Foto: Gorica.info

Križanje na kojem se dogodila i ova nesreća već je postalo najveća velikogorička crna točka u medijskim crnim kronikama. Nesreće su česte, a u njima je na križanju, koje se nalazi u visini Zrakoplovno tehničkog centra,  poginulo nekoliko ljudi. I sama državna cesta D31 (ili kako je Goričani zovu istočna obilaznica) jest prebrza prometnica, koja one manje oprezne zove da previše pritisnu papučicu gasa. Prometni stručnjaci su na to već upozoravali, posebno na rješenja gdje je promet na križanjima na tako brzoj cesti (dopušteno je 80 km/h, ali je jasno da većina vozi brže) uređen semaforima. Umjesto semafora, tvrdili su stručnjaci, trebalo je postaviti rotore koji bi usporili promet i time bi se, vjerojatno, smanjio broj teških nesreća s poginulima. No, u nešto više od šest godina, koliko je otvorena istočna gorička obilaznica, ništa se bitnije nije napravilo za povećanje sigurnosti na toj prometnici.