Prijava

Vaša prijava

Zbrajaju se novi slučajevi: U Velikoj Gorici jedan novozaraženi, u Zagrebačkoj županiji šest, a u Zagrebu 53 nova slučaja zaraze koronavirusom

[]

Nakon rekordne subote sa 306 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, nedjelja bi mogla biti, sudeći prema podacima koji pristižu iz županija, bez novog negativnog rekorda. No, broj novozaraženih je i dalje vrlo visok i zabrinjavajući.

11:45 U deset županija novih 207 zaraženih

Do sada su stigli podaci iz deset županija u kojima je ukupno 207 novozaraženih. Najviše ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (94) i Zagrebu (53), a slijedi Brodsko-posavska županija sa 25 novih slučajeva.

11:20 U Velikoj Gorici jedan novi slučaj

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno šest novih slučajeva zaraze. Po dva su slučaja u Zaprešiću i Dugom Selu, a po jedan u Velikoj Gorici i Svetoj Nedelji. Tako je u Velikoj Gorici trenutačno ukupno 15 aktivnih slučajeva zaraze.

10:00 Zagreb bilježi 53 novozaraženih

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 53 nova slučaja koronavirusa, a provedeno je 498 testiranja. Za 111 osoba izrečena je mjera samoizolacije. Deset novooboljelih za sada ima negativne epidemiološke anamneze, 18 osoba su kontakti od ranije pozitivnih osoba, a kod 12 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Kod devet je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a dvije su osobe došle iz BiH te dvije iz Srbije. Iz NZJZ-a su izvijestili da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Zagreba negativni na covid-19.