Prijava

Vaša prijava

Veliki skok u broju zaraženih na našem području: U Velikoj Gorici šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Zagrebačkoj županiji čak 20

[]

Zabrinjavajući podaci o novim slučajevima zaraze koronavirusom stigli su u nedjelju iz Zagrebačke županije. Na području županije zabilježeno je čak 20 novih slučajeva, od čega je šest u Velikoj Gorici. Šest je novih slučajeva i u Dugom Selu, pet u Zaprešiću, te po jedan u Samoboru, Svetoj Nedelji i Ivanić-Gradu. U županiji su trenutačno 152 aktivna slučaja, najviše od toga u Zaprešiću (41 aktivni slučaj), Dugom Selu (40) i Velikoj Gorici (29).

Ukupno u Hrvatskoj je manje slučajeva nego posljednjih četiri dana kada su brojke novozaraženih bile veće od 300. Danas je broj novih slučajeva 262. Treba, međutim, napomenuti da od danas Nacionalni stožer brojeve na državnoj razini objavljuje u 10 sati, a do sada je to svakodnevno činio u 14 sati. Zato i današnja brojka obuhvaća period nekoliko sati kraći od uobičajena 24 sata, pa je i to vjerojatno utjecalo na manji konačni broj novih slučajea zaraze. No, već sutra će se sve vratiti u dosadašnji ritam. Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutačno je 2727, među njihma je 229 pacijenata u bolnicama, a od toga ih je 13 na respiratoru.

U Zagrebu su otkrivena 63 nova slučaja zaraze, aktivnih slučajeva je ukupno 644, a 1663 ljudi s područja glavnog grada je u samoizolaciji.