Prijava

Vaša prijava

Most poziva velikogoričku oporbu da se ujedine i zajedno sazovu sjednicu Gradskog vijeća: Moramo doznati tko vodi grad i kakva je situacija s proračunom

[]

Klub vijećnika MOST-a u Gradskom vijeću pozvao je danas oporbene stranke koje sudjeluju u radu Vijeća da ih podrže u sazivanju tematske sjednice na kojoj će se razgovarati o tome tko vodi grad i kakvo je stanje u gradu.
– Prvenstveno se ovaj apel odnosi na SDP. Želimo skupiti dovoljno potpisa za tematsku sjednicu na temu političke i ekonomske situacije u Gradu Velikoj Gorici da stvarno doznamo tko vodi grad – kazao je danas na konferenciji za novinare Damir Slojšek, koordinator velikogoričkog Mosta dodavši kako 1/3 vijećnika može sazvati izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća te kako vjeruju da će do sredine idućeg tjedna imati potrebne potpise. Vidimo da HDZ i stranka Bandić Milan 365 ne žele razgovarati o toj temi, rekao je Slojšek.

Iz Mosta podsjećaju vodstvo Grada Velike Gorice na pitanja koja su postavili na Gradskom vijeću jer rok za odgovore u pisanom obliku uskoro ističe. Most je tražio popis poslova koje je Elektrocentar Petek radio u Velikoj Gorici, a zanima ih politička i ekonomska situacija u Gradu te projekt Aglomeracije.

Brine ih i epidemiološka situacija u školama i zato traže očitovanje gradskih vlasti.

-S obzirom na koronavirus i puno zaraženih i u samoizolaciji, podsjećamo da je u ožujku svaki dan bilo priopćenja na Gorica TV, svi su se redom izmjenjivali, a sada se nitko ne javlja. Nema informacije hoće li Grad pomoći tvrtkama jer poslovanje opet pada, ne znamo komunicira li Krešimir Ačkar s ravnateljicom OŠ Eugena Kumičića gdje su svi niži razredi prešli na online nastavu. Gdje je uopće Ačkar, nitko ga nije vidio, bilo bi poželjno i pametno da on, jer je to njegov resor objasni roditeljima kakva je situacija. I Ervin Kolarec kao predsjednik Stožera bi se trebao obratiti građanima, ali nema ni “a” ni “b”, očito je prije bila teža situacija nego sada – dodao je Slojšek.

Alan Šembera ponovno je upozorio na probleme u kojima se našao projekt Aglomeracija Velike Gorice te predložili da se u pomoć pozove i Vlada RH, kako Gorica ne bi morala plaćati penale.

– Dogovoreno je s trenutno odsutnim gradonačelnikom da, kada se rade prokopi po cestama zbog Aglomeracije, kada se budu dovršavale te ceste da se ne asfaltira samo tri metra koliko je dozvoljeno projektom, nego u punoj širini. Međutim, dodatni dio nije u projektu Aglomeracije i mora ga platiti direktno Grad. Izvođači su krenuli asfaltirati, a grad ne isplaćuje tu razliku za asfaltiranje ceste. Zašto? Možda v.d. gradonačelnik nema ugovore, nema novaca ili ti novci nisu u proračunu…? A mi nemamo rebalansa proračuna – objasnio je Šembera i pozvao Ervina Kolarca i novog direktora VG Vodoopskrbe Krunoslava Višića da pokažu da upravljaju situacijom.

Prema svemu sudeći, ističe Šembera, grad je u teškoj financijskoj situaciji. Manjak u gradskom proračunu je i za nas gradske vijećnike potpuna enigma. Gospodin Kolarec mora dokazati da vlada gradivom upravo na financijskom dijelu. On mora stati i preuzeti odgovornost te pred građanima i gradskim vijećnicima reći kakva je financijska situacija i kome ide koliko manje zbog manjka prihoda u gradskom proračunu. Na kraju, mora reći kako će financirati sve ovo što sam spomenuo ranije jer on, pravno gledano, bez rebalansa ne može plaćati ove dobavljače iz Aglomeracije – kaže Šembera.

Most najavio proširenje Kluba vijećnika

Iz Mosta su najavili da rade na proširenju Klub vijećnika MOST-a u Gradskom vijeću, o čemu će uskoro izvijestiti javnost.

– Što se tiče našeg kandidata za gradonačelnika Velike Gorice pregovori idu jako dobro, uskoro ćemo ući u završnicu, pa ćemo sve obznaniti, zadovoljni smo kako se priča razvija – istaknuo je Slojšek.

Most odbacuje mogućnost koaliranja s HDZ-om. – Dok god sam ja koordinator MOST-a u Gorici Most neće sudjelovati u vlasti s ovakvim HDZ-om, svi su oni digli ruku za ovakva događanja u Gorici. Oni se moraju okrenuti za 180 stupnjeva, promijeniti ljude, da dođu kvalitetni onda bi mogli razgovarati o suradnji – poručio je Slojšek.

Alan Šembera pozva je gorički HDZ da zauzme stav. – HDZ mora zauzeti stav, ova situacija nije dobra, građani su ih izabrali i moraju se postaviti i reći mišljenje o cijeloj situaciji. Ako nije dobro, pokazati novi put, ako šutke promatraju to sve, to nije dobro. Tu se mora zauzeti stav, promijeniti smjer i onda će to biti ekipa ljudi s kojom će se moći razgovarati – zaključio je Šembera.

 

Objava Most poziva velikogoričku oporbu da se ujedine i zajedno sazovu sjednicu Gradskog vijeća: Moramo doznati tko vodi grad i kakva je situacija s proračunom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.