Prijava

Vaša prijava

Službe u pripravnosti: Vodostaj Odre mogao bi dostići razinu iz veljače


Stožer za zaštitu i spašavanje večeras je u Čičkoj Poljani donio odluku o raspuštanju vatrogasaca, koji su, kako smo sinoć izvijestili, počeli s izvanrednim dežurstvima. Na ulaze ugroženih kuća do sada je u Čičkoj Poljani postavljeno 10 000 vreća s pijeskom.

- U rezervi je još 2500 napunjenih vreća, a s obzirom na trenutno mirno stanje nema potrebe za dežurstvom vatrogasaca – stoji u priopćenju Grada.

skolarac

Opasnost za Čičku Poljanu nije prošla, ističu iz Stožera. U Hrvatskim vodama, porast vodostaja Odre očekuju tijekom sutrašnjeg dana, a da će vodostaj biti na razini onoga iz veljače.

Iz Zagrebačke županije ističu kako su u Općinu Pokupsko poslali tisuću dodatnih vreća za pijesak. Na zahtjev načelnika Stožera Rudolfa Vujevića sve operativne službe i dalje su u stanju pripravnosti, od Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije do Policijske uprave Zagrebačke.

Županijski i gradski Stožer pozivaju stanovnike ugroženih područja da zaštite svoju imovinu te da redovito prate obavijesti i slijede njihove upute.

Odra01