Prijava

Vaša prijava

“Zaželi za Pokupsko”: Općina nastavlja s projektom pomoći starijim i osobama s invaliditetom

[]

Nakon uspješne tri godine provođenja projekta “Zaželi za Pokupsko”, prošlog petka je općinski načelnik Božidar Škrinjarić potpisao novi Ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava za projekt vrijedan 765.000,00 eura.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021. – 2027. Na projektu, koji će se provoditi tri godine, biti će zaposleno 15 žena koje će pružati usluge potpore i podrške za 90 korisnika.

Iz Općine Pokupsko navode kako će korisnici na projektu biti osobe starije životne dobi te osobe sa invaliditetom, za koje će mjesečno biti osiguran paket osnovnih higijenskih potrepština. “Glavni cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.”, navode.

Podsjećamo, ove godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte “Zaželi” potpisali su i Grad Velika Gorica, Općina Kravarsko i Općina Orle.

 

Objava “Zaželi za Pokupsko”: Općina nastavlja s projektom pomoći starijim i osobama s invaliditetom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.