Prijava

Vaša prijava

Katarina Šeravić Lovrak dobila nagradu za najboljeg nastavnika u konkurenciji šest država

[]

U periodu od 4. – 7. travnja 2024. godine u Banja Luci održana je Šesta regionalna konferencija nastavnika iz regije. Konferencija se realizira pod nazivom Svijet obrazovanja briše granice, a najvažniji cilj konferencije je poticanje regionalnog umrežavanja najboljih odgojitelja, učitelja, nastavnika i profesora u cilju vidljivosti njihovog rada i stvaralaštva.

Konferencija je ugostila više od 200 odgojno obrazovnih radnika iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Prvi dan konferenciju je svečano otvorila Željana Radojičić Lukić, idejni tvorac i osnivač Asocijacije te autorica priznanja Najbolji nastavnik i priznanja najboljeg direktora. Tradicionalno je organiziran Sajam obrazovanja na kojem je sudjelovalo 36 škola i vrtića koje su predstavili nastavnici i na taj način cijela regija ima priliku da stekne uvid u njihov rad vrtića i škola. Bila je ovo sjajna prilika za promicanje vrtića s područja Velike Gorice i Zagreba. Tako je Katarina Šeravić Lovrak iz DV Ciciban predstavljala svoj vrtić i Veliku Goricu na Sajmu obrazovanja s projektom STEM u vrtićima.

Drugi dan konferencije prošao je u obilasku odgojno obrazovnih ustanova od vrtića do srednjih škola. A završnica je bila monodrama „Kako razumjeti mene sa autizmom“, a paralelno se događala i „Balkanska zbornica“ u kojoj su nastavnici s Balkana govorili o svojim nacionalnim projektima.

Treći dan konferencije održano je plenarno predavanje profesorice iz Švedske Indira Stefanović „Zašto švedska djeca sretnije uče“. U sesijama za više razreda osnovnih škola izlaganje je održala učiteljica razredne nastave s pojačanim njemačkim Ivana Ferderber Bošnjak iz Velike Gorice s temom “Njemački kroz pjesmu i ples“.

Treći dan je završio podjelom nagrade za najboljeg nastavnika u regiji. Njih 28 odabranih strogim kriterijima između više od nekoliko stotina prijavljenih odgojitelja, učitelja, nastavnika, profesora i stručnih suradnika iz 6 država. Tako je Hrvatska i Velika Gorica dobila Najboljeg nastavnika 6. generacije Katarinu Šeravić Lovrak, magistru ranog i predškolskog odgoja, odgojitelja savjetnika iz DV Ciciban Velika Gorica. U ovoj generaciji je i jedna učiteljica razredne nastave Sofija Štefanec Klobučar iz OŠ „Ivan Benković“ iz Dugog Sela.

Objava Katarina Šeravić Lovrak dobila nagradu za najboljeg nastavnika u konkurenciji šest država pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.