Prijava

Vaša prijava

Što za djecu i za roditelje znači dobiti ‘malo po guzi’?


Svjedoci smo da se u današnje vrijeme promovira odgoj djece bez upotrebe ‘nasilja’ kao sredstva odgoja djece. Čak je i ona stara narodna umotvorina ‘Da je batina je izašla iz raja’ već poodavno izašla iz mode, a na roditelje koji lupe dijete po guzici na javnom mjestu često se gleda kao na zlostavljače. Psiholozi tvrde kako je nedopustivo ‘udarati’ djecu i da je to samo pokazatelj nemoći roditelja da uspostave kvalitetan odnos uzajamnog poštovanja sa svojom djecom. Velika većina roditelja našla se ili će se naći u situaciji da poklekne i upotrijebi udarac kao sredstvo da ‘urazume’ svoje dijete. Ono što je važno je da velika većina njih to ne želi učiniti, no pritisnuti surovošću i tempom modernog života ipak ponekad sagriješe.

Ako želite saznati načine kako izbjeći ovo ‘asocijalno’ ponašanje posjetite tribinu pod nazivom ‘Je li batina iz raja izašla?’ u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Na tribini će govoriti Gordana Novković Poje, psihologinja u OŠ Eugena Kvaternika te Jelena Kos i Sanda Puljiz Vidović psihologinje iz Centra.

Tribina će se održati u sklopu 9. Tjedna psihologije u srijedu 17. veljače s početkom u 18 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj. Kako bi sudjelovali na njoj morate se prethodno prijaviti na 01 6231 734, info@centar-dmo-vg.hr ili putem facebook stranice.