Prijava

Vaša prijava

VIDEO Djeca iz svih krajeva svijeta snimila dirljivu pjesmu


Drugi najčešći uzrok smrtnosti kod djece do 16 godina starosti su maligne bolesti. U svijetu godišnje oboli oko 250 tisuća djece, a umre oko 90 tisuća. U razvijenijim zemljama od desetero oboljele djece osmero preživi, dok u nerazvijenim preživi tek troje, uglavnom zbog prekasnog dolaska u bolnicu.

Većina malignih bolesti je izlječiva, a djeca najčešće oboljevaju od leukemije. Proces izlječenja malignih bolesti je dugotrajan i skup i često nije izvediv u Hrvatskoj. Stoga smo svjedoci brojnih humanitarnih koncerata koji se organiziraju za skupljanje sredstava za liječenje mališana u inozemstvu.

Svrha obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti je informirati javnost o problemima najmlađih bolesnika i prikupiti sredstva  za njihovo liječenje.

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, 15. veljače, obilježava se od 2001. godine na inicijativu Međunarodne savezne organizacije roditelja djece oboljele od raka. Odluku o proglašenju Nacionalnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti donio je Hrvatski sabor 2006. godine.

Ove godine, više od 900 tisuća djece iz cijelog svijeta sudjelovalo je u stvaranju videa ‘Child 4 Child – We Are One’ kako bi se čuo njihov glas u borbi protiv malignih bolesti među djecom.

Pjesma je objavljena danas na  digitalnim platformama iTunes, Apple Music, Deezer i Spotify. Pripjev pjesme pjevaju djeca iz svih krajeva svijeta, a pridružila su se mladim talentiranim pjevačima koji su pobjedili na raznim natjecanjima.

Fotografija: child4child.com