Prijava

Vaša prijava

Pivnica Turopolje slavi 20 godina


Pivnica Turopolje proslavlja svojih 20 godina. Prije dva desetljeća počela su ju voditi braća Mladen i Nenad Čunčić, povratnici iz Njemačke. Svoje znanje i sposobnosti prenosili su na djelatnike te su svi zajedno stvorili ono što je Pivnica danas – mjesto susreta brojnih prijatelja, poznanika, poslovnih partnera. Pivnica Turopolje nadaleko je poznata po domaćoj kvalitetnoj hrani i pristupačnim cijenama, ali i vrhunskoj usluzi zbog koje se gosti uvijek rado vraćaju. Vlado Stepanić upravo je na ovome mjestu stvorio najljepše uspomene iz mladosti kada je sa svojom djevojkom, danas suprugom, dolazio na večere nakon kina.

– U ovaj sam prostor dolazio još krajem sedamdesetih godina s današnjom suprugom, dok smo još bili cura i dečko. Nekako je na kraju grada bio restoran u ono vrijeme, bilo je navečer dovoljno intime, nešto smo i popapali. Vezan sam za ovaj prostor od mladih dana. Kada su Pivnicu preuzela braća Čunčić, za nas ovdje domaće ona je preuzela taj istinski turopoljski štih koji je bio dodatni mamac da ovdje dođemo nedjeljom na ručak, pogotovo na ovu terasu koja je jako lijepo uređena i gdje vlada mir.

Miljenko Rojc gotovo svako Martinje proveo je u Pivnici, a prisjeća se i jednog jela koje su u Veliku Goricu donijela upravo braća Čunčić. – Sjećam se kada su došli, bili su još mladi. Njihov hit je bio luk pečen na grilu. Od tada je u Velikoj Gorici luk pečen kao jedna ruža na stolu. S puno mašte i entuzijazma su došli ovdje i krenuli i uspjeli.Domaća i opuštena atmosfera u Pivnici privlači goste, a neki od najdugovječnijih posjetitelja za to su i sami zaslužni.

Ivan Petko ne može zamisliti društveni život u Velikoj Gorici bez Pivnice, u njoj se svi, otkriva nam, osjećaju kao kod kuće. – Tu smo proveli mnoge dane i večeri, tu su se prijateljstva stvarala. Svi smo znali reći ”Gde se najdemo? U Pivnici!”. To je bio jedan mali naš skup gdje smo proveli i radne sastanke i donesli mnoge zaključke kako dalje u budućnosti.

Pivnica Turopolje je nezamjenjiva na karti gastroponude u Velikoj Gorici. Najzaslužniji za to su upravo njezini voditelji, braća Čunčić koji već 20 godina surađuju i kao poslovni partneri.

– Mi smo bili na radu u inozemstvu u Njemačkoj i odlučili smo se vratiti u našu domovinu. S obzirom na to da smo obojica ugostitelji po struci, odlučili smo pokrenuti posao za nas, da radimo za sebe. Bilo je teško jer smo došli na jedan teren, iz jedne uređene zemlje u zemlju gdje nam puno toga nije bilo poznato. Posao smo počeli iz srca, iz kuhinje, sami smo osmislili kartu jela, gosti su to dobro prihvatili. I danas imamo 20-ak zaposlenih ljudi i održavamo biznis na jednom nivou – ispričao je Mladen Čunčić.

U Pivnici Turopolje proslavljaju se krstitke, krizme, slave se rođendani, promocije, održavaju se svadbe, organiziraju karmine. Ona je mjesto susreta, ali i rastanka. Njezina lokacija privlači goste sa svih strana, a svi koji mogu, uvijek se rado vraćaju u Pivnicu Turopolje.

Povodom proslave 20 godina, svi gosti u petak imaju 20 posto popusta na cjelokupnu ponudu.

Objava Pivnica Turopolje slavi 20 godina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.