Prijava

Vaša prijava

FOTO Smjena vlasti u Velikoj Gorici: Princ Fašnik preuzeo ključeve Grada


Na Šetalištu Franje Lučića u subotu je održana 2. Turopoljska fašnička trka. U utrci dugoj 600 metara prvi je do cilja stigao Ivan Majstorović, no Princ Fašnik na prevaru je uzeo pobjedu pa tako i ključeve Grada. Skromnom Ivanu nije smetalo što je na kraju ipak zauzeo drugo mjesto. – Osvojio sam drugo mjesto i skoro sam mogao stići Princa Fašnika, ali ponosan sam na sebe.

Princ će ključeve čuvati na tajnome mjestu, a kratko je najavio da nas u narednih tjedan dana očekuju velike promjene. Jesu li ključevi završili u dobrim rukama, nije siguran ni sam gradonačelnik Dražen Barišić. – Ključeve Grada sam predao onome tko je izabran da bude Princ, a jesu li oni u dobrim rukama, vidjet ćemo za sedam dana.
– Snijeg nam je pomogao da dođemo do ovog čarobnog štimunga u našem gradskom parku. Nadamo se da će trkači biti uspješni i da će postići dobre rezultate, a krafne su tu da im pomognu u tome – rekla je Milada Mesarić, direktorica TZ Velika Gorica koja je pozvala sve da dođu na 109. Turopoljski fašnik. – Maskirajte se, budite u povorci, dođite u šator na koncert Miroslava Škore. Ove godine imamo krasan program. Vjerujemo da ćemo se na Fašniku svi lijepo provesti i da ćemo ovu lijepu tradiciju Turopolja očuvati za puno godina pred nama.

Turopoljska fašnička trka i ove godine bila je humanitarnog karaktera. Judo klubu Fuji, čija je predsjednica Marina Drašković dobila nagradu Ponos Hrvatske, uručena je sportska oprema.

– Nagrada od prikupljenih sredstava za ovu utrku ići će djeci Judo kluba Fuji. Inače, Maraton klub Velika Gorica poziva sve građane i svu djecu da dođu na stadion u Veliku Goricu. Imamo tri programa za njih, atletska škola, život u pokretu i polumaraton i maraton. Imamo profesionalne i educirane i licencirane trenere – rekao je Darko Batković, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica.

Fašničku trku nisu propustili ni Davor Dretar Drele ni Vid Balog koji su u gradskom parku napravili pravu fašničku atmosferu.

Objava FOTO Smjena vlasti u Velikoj Gorici: Princ Fašnik preuzeo ključeve Grada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.