Prijava

Vaša prijava

Srebro! Hrvatska je viceprvak svijeta


Emocije se još nisu slegle, duž Velike Gorice i dalje se kroz prozor čuje pjesma, urlici i glasno navijanje, odjekuju povici, zvižduci, zveckaju čaše, ponegdje eksplodira koja petarda, srce je puno i ponosno. Nekome patetika, drugome emocija. Mi danas igramo na emocije, baš kao i Vatreni.

Hrvatska se okitila srebrom i postala viceprvak svijeta. U finalu Svjetskog prvenstva izgubila je od Francuske. Izgubila je možda pehar prvaka, ali je osvojila naša srca i našu dušu. I ne, nećemo reći da je srebro zlatnog sjaja (iako možda i jest, jer današnja borba ponovo je pokazala kako je to kad se igra sa srcem, a kako je ponekad za pobjedu potrebno i tek malo sreće) jer ovo naše, hrvatsko srebro sjaji, sjaji ono sve od Moskve pa do najjužnijeg dijela i zakutka Hrvatske. U tom srebru leži hrabrost, odvažnost, leži vještina, podrška, srčanost, ratništvo, leži kolegijalnost i odanost, leži zajedništvo, u tom srebru leži upornost, optimizam, taktika i inat i sve one kvalitete koje su Vatreni pokazali da imaju i da mogu, da mogu doći i- pobijediti, ujediniti zemlju i učiniti nas ponosnima.

I na tome im hvala. I zato danas nema tuge jer smo izgubili, već samo radost. Vatreni, vi ste uvijek za nas bili i ostajete prvaci.

A evo kako se feštalo duž Zagrebačke ulice te u Parku dr.Franje Tuđmana:

Objava Srebro! Hrvatska je viceprvak svijeta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.