Prijava

Vaša prijava

Znate li što vaše dijete radi na internetu?


Udruga “Krila ljubavi” uspješno je završila projekt “Googlaj, facaj, snapaj sigurno!”, kojem je cilj bio ukazati na opasnosti na internetu i Cyberbullying. Program je prošlo tristotinjak djece i njihovih roditelja. “Cyberbullying je problem današnje djece i mladih i ne smije se ignorirati”, kaže Vladica Šafranko, stručnjakinja na području dječjeg i obiteljskog savjetovanja iz Udruge Krila ljubavi.

Evaluacije provedene među učenicima svjedoče o tome da je pojava prilično proširena. “Problem cyberbullyinga je to što se počinitelj lako može sakriti iza lažnog profila ili grupe koja sudjeluje u nekoj vrsti omalovažavanja. U virtualnom svijetu raste hrabrost nasilnika i osjećaj nezaštićenosti kod žrtve. Zbog čega je posebice važno da roditelji u nekoj mjeri nadgledaju aktivnost koju dijete izvršava na boraveći na internetu.” navodi psihologinja Ivna Ivanković, voditeljica projekta.

“Zabrinjavajuće je kada se susretnete s mladim osobama, odnosno djecom koja ovom problemu pristupaju na ležeran ili podsmješljiv način, što može govoriti o tome da puno slučaja cyberbullyinga promakne nama odraslima. Naša uključenost presudna je da bi djeca osjećala zaštitu i dobila poruku kako odrasli reagiraju na takve situacije i ne smatraju ih “pod normalno.” ističe Jelena Kos, psihologinja sudionica projekta.

Udruga “Krila ljubavi” tu je za zaštitu traumatizirane djece i žrtve nasilja , a cilj joj je promicanje psihofizičke zaštite djece i mladih.

Objava Znate li što vaše dijete radi na internetu? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Sarina nit uskoro na Sceni Gorica

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva