Prijava

Vaša prijava

Od danas ne rade kafići, frizeri, restorani, nema vjerskih okupljanja…Evo što je zatvoreno:

[]

Stožer civilne zaštite RH, kao što je i najavio jutros je službeno parafirao odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti, održavanju sportskih i kulturnih događanja.

Mjere i dalje nalažu izbjegavanje bliskog kontakta, te zabranu svih javnih događanja i okupljanja, obustava rada svih kulturnih djelatnosti (muzeji, kazališta, kina, knjižnice, čitaonice) te obustava održavanja izložbi, revija i sajmova. Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane, usluge smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja. Osim toga, obustavlja se rad uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klíjentima (npr. frizeri, kozmetičari, brijači, pedíkeri, saloni za masažu, saune, bazeni), teretana, sportskih natjecanja i organiziranih treninga, sportskíh centara, fitness i rekreacijskih centara. Zatvaraju se dječje igraonice, plesne škole, autoškole, škole stranih jezika i vjerska okupljanja

Obustavlja se i rad u trgovini, OSIM:

a) prodavaonica prehrambenih artikala

b) prodavaonica prehrambenih i higijenskih artikala

c) tržnica i ribarnica

d) specijaliziranih prodavaonica za prodaju i izdavanje lijekova (ljekarne)

e) specijalíziranih prodavaonica za prodaju i izdavanje veterinarsko-medicínskih proizvoda,  poljoprivrednih ljekarni

g) benzinskih postaja

h) kioskai) pekarnica

j) kemijskih praonica rublja

k) specijaliziranih prodavaonica za prodaju ortopedskih i drugih pomagala

i) specijaliziranih prodavaonica dječje opreme

m) specijaliziranih prodavaonica hrane za źivotinje

n) izdavanje gradevinskog materijala na temelju narudžbe u maloprodaji

o) logističkih i distributivnih centara hrane, pića i higijenskih proizvoda i

p) veledrogerija

Prodavaonice i objekti koji nastavljaju rad u skladu s ovom Odlukom obvezni su osigurati da se kod ulaska u prodavaonice i objekte ne stvaraju gužve, te jasne upute o tome staviti na sve ulaze, primjenjivati mjere pojačane higijene i svakodnevnog čiśćenja svih prostora, organizirati rad tako da bude osigurana što veća medusobna udaljenost radnika, redovito provjetravati prostore, osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke, na vidnim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridrżavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

Odluku u cjelosti možete pročitati ovdje:

0 D L U K A

 

Objava Od danas ne rade kafići, frizeri, restorani, nema vjerskih okupljanja…Evo što je zatvoreno: pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.