Prijava

Vaša prijava

Poznajete uzornu seosku ženu koja uživa ugled u svojoj sredini? Prijavite je na ovaj izbor

[]

Iz Udruge hrvatske seoske žene jučer je objavljen poziv za prijavu na izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Prošle godine je titulu prve pratilje odnijela Snježana Dianežević iz Velike Gorice, a laskavu titulu pobjednice osvojila je je Svetlana Bastalić (35) iz Dinjevaca pokraj Pitomače. Prošlogodišnja pobjednica majka je petero djece i bavi se stočarstvom, ratarstvom i svinjogojstvom na obiteljskom gospodarstvu.

Ako se želite prijaviti, ili poznajete nekoga tko bi trebao, ovo su uvjeti:” Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.”

Promocija vrijednosti i važnosti žene na selu

Ovim projektom želim se pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta.

Skrenuti će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.

Ovogodišnji izbor održati će se 17.listopada u Općini Pitomaća,Virovitičko-podravska županija prijave se primaju do 30.lipnja ove godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Ukoliko imate pitanja, utoliko im se možete javiti na službenoj Facebook stranici OVDJE.

Objava Poznajete uzornu seosku ženu koja uživa ugled u svojoj sredini? Prijavite je na ovaj izbor pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva