Na Dučecu je 9. listopada, u sklopu Dječjeg tjedna Velike Gorice, održana radionica za osnovnoškolce iz Mraclina pod nazivom “Što to znači sudjelovati?”. Na radionicu se odazvalo 24 djece kojima su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća – Matija i Mara – ispričali kako razumiju dječja prava, posebice pravo na sudjelovanje. Odigrali smo i igru Sudjelopoly koju je Dječje gradsko vijeće samo izradilo.

Djeca su se prijavila za Stručni žiri za odabir logotipa Dječjih sportskih igara koja se tradicionalno održavaju u sklopu Dana svetog Vida. Izvlačenjem iz šešira odabrani su Nia Oniško Križanić, učenica trećeg razreda osnovne škole i Petar Vlahovac, učenik prvog razreda osnovne škole. Uz njih je u Stručnom žiriju i Matija Dražetić iz Dječjeg gradskog vijeća, učenik sedmog razreda te dvije odrasle osobe iz KUD-a Dučec – Maja Mravec i Jelena Kos.

Stručni žiri će se sastati i dogovoriti kriterije za logotip te će nakon objavljenog natječaja izabrati crtež koji će postati prepoznatljiv znak Dječjih sportskih igara.

izvor

Cijeli tekst pročitajte na adresi: Što to znači sudjelovati?.