Prijava

Vaša prijava

Evo s kim je Grad ove godine sklopio ugovore bagatelne javne nabave


Prema Zakonu o javnoj nabavi, jednostavna nabava (do 200 000 kuna) te jednostavni radovi (u vrijednosti do 500 000 kuna) ugovaraju se bez javnih natječaja, tzv. bagatelnom nabavom.

Bez ikakvih insinuacija, kako su gradovi i općine dužni objavljivati registre ugovora, donosimo općeniti pregled javne nabave u 2017. godini. Pregled svih ugovora s točnim iznosima, datumima sklapanja ugovora i izvršenju možete vidjeti OVDJE.

Navedeni su iznosi zaokruženi i odgovaraju ugovorenim iznosima. Često se iznos krajnje isplate s PDV-om značajno razlikuje od ugovorenog iznosa.

GRAĐEVINSKI I INSTALACIJSKI RADOVI

Za građevinske radove Grad Velika Gorica najčešće je angažirao vlastitu tvrtku VG Komunalac i Piramidu Božić d.o.o. Komunalac je postupkom bagatelne javne nabave dobio poslove uređenja kombiniranih igrališta u Ribnici i Turopolju, izgradnje prometnice prema odlagalištu Mraclinska Dubrava, dviju pješačkih staza, onih na grobljima u Starom Čiči i Ščitarjevu te projekt zamjene cjevovoda u sklopu radova na ulici kneza Porina. Ukupna ugovorena vrijednost ugovora s Komunalcem iznosi okvirno 1,3 milijun kuna.

Piramida Božić, osim što je izvela preko otvorenog natječaja projekt blagovaonice i kuhinje u OŠ Jurja Habdelića u vrijednosti 1,6 milijun kuna, javnom nabavom s Gradom je ugovorila poslove u vrijednosti oko 784 tisuće kuna. Radili su (ili još rade) u Kučama, Jagodnom, Donjoj Lomnici, Okujama te na neimenovanom društvenom domu.

Za uređenje poslovnog prostora u vlasništvu Grada tvrtka Adapta Consulting j.d.o.o. sklopila je s Gradom ugovor u vrijednosti od 42 tisuće kuna.

Matković usluge j.d.o.o. za radove na društvenom domu u Strmecu Bukevskom, Vukomeriću i Kozjači ugovorili su poslove u vrijednosti od ukupno 176 tisuće kuna.

Za stolove i stolice za potrebe prostora gradskih četvrti i mjesnih odbora tvrtka Velinac d.o.o. ugovorio je posao u vrijednosti od 118 tisuća kuna.

Građevinstvo Suhalj d.o.o za potrebe MO Donja Lomnica, društvenoga doma u Šiljakovini te za obnovu fasade u Vukovini obavlja poslove u nominalnoj vrijednosti od 317 tisuća kuna.

Grad je građevinske i instalacijske poslove ugovarao i s tvrtkama/obrtima Malbing d.o.o., Matičević d.o.o., MTK Matković d.o.o., Graditeljstvo i usluge Ivan Čačić, Elektroservis i trgovina Meštrović, Elektromont Nestić, Gradnja inženjering d.o.o., Lugines d.o.o., Mandić projekt d.o.o., Pimex d.o.o., Elinac d.o.o., Turopolje gradnja d.o.o. te s Elektroinstalacijskim radovima Branko Črnko. Nominalna vrijednost tih radova iznosi ukupno 1,3 milijuna kuna.

ODRŽAVANJE INFORMACIJSKOG SUSTAVA

Za nabavu, održavanje ili najam licenci tvrtki Netra d.o.o. Grad je ugovorio poslove nominalne vrijednosti 528 tisuća kuna.

Za podršku i održavanje te najam servera s tvrtkom Libusoft d.o.o. Grad je ugovorio poslove u vrijednosti od 326 tisuća kuna.

APIS IT d.o.o. za održavanje sustava upravljanja prostornog uređenja i upravljanja dokumentima te za informatičke usluge oko izbora za članove VMO ugovorio je s Gradom poslove u vrijednosti od 190 tisuća kuna.

Za ostale informatičke poslove Grad je ugovorio poslove u vrijednosti od 360 tisuča kuna s tvrtkama Promet i prostor d.o.o. te s Metronet komunikacijama d.o.o.

MEDIJI I PROMOTIVNI MATERIJAL

Za usluge objave nekomercijalnih oglasa i natječaja u tisku s tvrtkom Goga Media d.o.o. Grad je ugovorio posao od 62 tisuće kuna.

Za medijsko savjetovanje i oblikovanje medijskog sadržaja Otvorenim medijima j.d.o.o. ide 180 tisuća kuna, a za odnose s javnošću i Quintana komunikacijama d.o.o. 90 tisuća.

Zakup stranica u Reporteru Grad plaća 90 tisuća kuna, VgDanas dobiva 1440 kuna po stranici, a Kronike Velike Gorice za produkcijske usluge dobile su ove godine 189 tisuća kuna.

Tekst: Ante Vekić; Foto: Pixabay (ilustracija)