Prijava

Vaša prijava

TJEDNI PREGLED Najavljena nova zgrada za Umjetničku školu, GKM proslavio prvi rođendan


Nakon tjedna u kojem se nije dogodilo gotovo pa ništa, sedmica bogata događajima i aktivnostima. Obilježile su je na nacionalnoj razini reakcije na hašku presudu i prikupljanje podrške za novog šefa HNS-a, dok je gotovo pa nezapaženo prošlo ukidanje Povjerenstva za Agrokor.

Nakon što je izraz “propaganda” zastario, a “asimetrični rat” nije bio dovoljno zvučan, javnosti je u uho ušla floskula o “hibridnom ratu“.

Turopolje se dotle priprema za Advent. Crveni križ je dobio skladište za opremu i posudionicu, najavljeno je otvaranje Volonterskog centra. Sljedeći tjedan počinju dvije tradicionalne manifestacije. Manifestacija u sklopu Dana osoba s invaliditetom “Volim život” pružit će bogat program, a očekuje nas i devetnaesto izdanje Humphrey Bogart festivala.

IZ GRADA

Na proslavi 20. godišnice rada Gradskoga zbora “Franjo pl. Lučić” gradonačelnik Barišić najavio je izgradnju nove zgrade umjetničke škole. Novi bi prostori, osim obrazovnih, trebali osigurati i kapacitet za različite umjetničke događaje.

Gorički klub mladih proslavio je prvi rođendan. U godinu dana kroz 70 različitih aktivnosti pohodilo ga je više od 1500 posjetitelja. Održali su preko 150 sati volonterskih instrukcija. U sklopu Kluba djeluju foto/video sekcija i debatna grupa, a sljedeći je korak amaterska dramska družina.

gkmrockas
Foto: Goricki klub mladih

Crveni križ iz Velike Gorice dobio je skladište. Na nešto više od 2000 kvadrata u VG Goričanki smjestila se oprema za katastrofe, oprema interventnog tima, ali i posudionica ortopedskih pomagala.

OD MJESTA DO MJESTA

U Buševcu je održano 14. izdanje kazališne manifestacije “Kaj buš“. Pet kajkavskih komedija izvele su trupe KUD-a Vrhovje, ADK-a Sveti Križ Začretje, “Komedijaši” KUU-a Stažnjevec, Humoristično društvo “Zvonec” iz Krapine i KU “Tomislav Franjić” iz Kalinovca.

Turopoljska košara dobila je na HRT-ovom natječaju “Najljepši školski vrt” priznanje za originalnost. Izradili su je klinci i djelatnici DV Lojtrica iz Velike Mlake i članovi Udruge “Turopoljska tradicija”.

turopoljskakosara
Foto: Filip Margić

U Donjoj Lomnici održano je predstavljanje aktivnosti Udruge mještana Petine i Male Kosnice. Udruga se sprema za pravnu bitku za obeštećenje stanovnika pogođenih utjecajem zračne luke i ekološku rentu.

udrugapetina
Foto: Zvonimir Stjepić

SPORT

NK Udarnik potpisao je ugovor o suradnji sa splitskim Hajdukom. Suradnja će se provoditi kroz školu nogometa, edukacije trenera i prijateljske utakmice.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Zagrebačke županije donio je odluku da će podržati kandidaturu Davora Šukera za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Skupština je najavljena za srijedu.

Tekst: Ante Vekić