Prijava

Vaša prijava

FOTO Tone most u Šiljakovini


Prošli tjedan mještani Ulice Franje Matkovića u Šiljakovini su primijetili da je cesta  na njihovom mostu propala. Betonski most preko potoka Šiljka potonuo je dvadesetak centimetara u vodu.

“Most je već dugo vremena u vrlo lošem stanju na što smo upozorili i prošle godine. I Most i sama prometnica strašno su oštećeni. Prošle je godine stavljen novi sloj asfalta preko mosta te je time problem privremeno bio riješen, no sada je puno veći i zahtijeva konkretnu rekonstrukciju mosta”, oglasila se gradska vijećnica Karmen Rak.

most3

Vijećnica iz Šiljakovine je ustvrdila da je danas most ponovo asfaltiran kako bi se izravnala udubljenja, no ulegnuće se ponovo pojavilo.

“Danas sam poslala dopis Gradonačelniku i pročelniku Katuliću s kojim sam i osobno razgovarala. Rekao mi je da je voda podlokala most te da će angažirati stručnjaka koji će procijeniti koliko je oštećenje u pitanju no da je situacija jako ozbiljna. Sugerirala sam mu da postoji alternativni makadamski put kojim se sad stanovnici služe no i on je sam u lošem stanju te ga treba sanirati kako bi ljudi mogli do svojih kuća. Pročelnik Katulić je obećao da će popraviti put kako šezdesetak stanovnika ne bi bilo odvojeno od ostatka mjesta”, rekla je Mostova vijećnica.

mostšiljakovina2

Rak je pisala i Hrvatskim vodama. “Oni su obećali da će nešto poduzeti, ali ništa konkretno još nismo vidjeli. Godine nebrige oko prometnica, mosta i korita došle su na naplatu”, kazala je Rak.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Karmen Rak