Prijava

Vaša prijava

  • Rubrika
  • Politika

Kandidati za Sabor iz Velike Gorice

Kandidati za Sabor iz Velike Gorice

Kandidata iz Velike Gorice i okolnih sela ima i na listama za druge izborne jedinice, ali Velikogoričani mogu dati svoj glas samo kandidatima s liste za 6. izbornu jedinicu pa navodimo samo te kandidate.

Na listi broj 1., Autohtone - Hrvatske stranke prava su tri naša sugrađana, Manda Pošpil (3. mjesto), Enver Kamić (6. mjesto), Antonijo Vugrinec (10. mjesto) i Darko Pošpil (13. mjesto).

Listu broj 2. s 14 stranaka predvodi stranka "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti". Njezin ogranak je u Velikoj Gorici osnovan tek nedavno uz pomoć članova Demokratskog centra koji nisu poslušali naputak Vesne Škare Ožbolt da pređu u HDZ. Zvonko Kunić i njegovi članovi su očito procijenili da bi utapanjem u HDZ izgubili politički trgovački kapital uz pomoć kojeg su u koalicijama osvajali pozicije koje ne bi mogli ni sanjati da nastupaju samostalno. Na Bandićevoj listi su Zvonko Kunić (2. mjesto) i Zlata Filipović (12. mjesto).

"Domovinska koalicija" na čelu s HDZ-om je 3. lista, a na njoj se gradonačelnik Dražen Barišić nalazi na 8. mjestu. Zanimljivo je 4. mjesto na kojem se nalazi župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Kako je dužnost župana nespojiva s dužnošću saborskog zastupnika Kožić je tu može više u ulozi zeca budući da ima "osigurača" na 13. poziciji (Željko Lenart).

Na listi broj 4. koju predvodi Hrvatska konzervativna stranka te na listi broj 5. Most nema naših sugrađana.

Na listi broj 6. (Narodna stranka - Reformisti i Naprijed Hrvatska! Ive Josipovića) kandidat je Željko Vugrić (3. mjesto).

Na ORaHovoj listi broj 7. nalazi se dr. sc. Željka Mačak Šafranko (6. mjesto).

Na listi broj 8. U ime obitelji nalazi se Tin Ivanković (2. mjesto), Igor Polić (4. mjesto), Goran Plank (10. mjesto) te Ruža Kordić (12. mjesto).

Akcija mladih je na listi broj 9. i na njoj se nalaze Daniela Jerbić (1. mjesto), Dražen Mataković (2. mjesto), Domagoj Sučić (4. mjesto), Jasmina Mataković (5. mjesto), Goran Bodegraja (7. mjesto) te Marko Mataković (8. mjesto).

Na listi broj 10. (HKDU, HDS i ND) nema Velikogoričana kao ni na listama 11. (Hrvatska zora) i 12. (Radnička fronta).

SDP-ova koalicija "Hrvatska raste" nalazi se na 13. mjestu. Na njoj se nalazi samo Goran Beus Richembergh (3. mjesto). Izgleda da je velikogorički SDP nakon odlaska Vesne Fabijančić Križanić u stagniranju i nema dovoljno jako političko ime da se nađe barem na 14. mjestu liste.

Na listi broj 14. stranke Za grad nema Velikogoričana.

Na listi broj 15. Živog zida nalazi se Suzana Rendić (7. mjesto).

Ako vam se učinilo da su u HDZ-u zaboravili na Ivana Šukera onda se varate. On je na listi HDZ-a za izbornu jedinicu broj 11. (Lista za dijasporu) na 2. mjestu. Velikogoričani neće biti u prilici da mu daju svoj glas.


Imate pravo znati