Prijava

Vaša prijava

  • Rubrika
  • Politika

Grad uzvraća udarac

Grad uzvraća udarac

Užarila se atmosfera oko asfaltne baze u Lomnici. Lomničani kreću u prosvjed protiv izgradnje asfaltne baze koji će se održati u nedjelju u 15 sati na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici. Jasno je da ima nekih koji borbu za čisti zrak i vodu koriste i za svoje male političke manevre, nećemo nikoga imenovati, pročitajte vijest.

Oni koji su na vlasti u Velikoj Gorici napravili su manevar prije lokalnih izbora, malo su navlačili birače za nos sve u nadi da će se priča stišati i da će Starbag napraviti to što namjerava. Međutim priča se nije stišala, Inicijativa STOP asfaltnoj bazi u Lomnici nastavlja svoju borbu i danas smo vidjeli novi potez vladajućih.

Projekt Posao stoljeća u Lomnici hoće dokazati kako bi otkazivanje ugovora grad koštalo više od 20 milijuna kuna zbog isplate odštete Starbagu, a oni koji su prodali zemljište već su dobili 10 milijuna kuna koje bi zadržali. Jasno je da se bijes javnosti želi prebaciti na one koji su prodali zemljište, treba zamutiti vodu i skinuti odgovornost s nadležnih. Čak se i govori kako su oni koji su prodali zemljište istovremeno i organizatori prosvjeda ali po našim informacijama to nije istina.

Ugovori iz 2004. su distribuirani i medijima i raznim web i Facebook stranicama (nama niste slali, mi valjda smrdimo ;-) ) i očito se želi sva krivica svaliti na one koji su prodali zemljište.

Ali...ima jedna rečenica u tim ugovorima koja jasno govori tko je kriv. "...i asfaltnu bazu kapaciteta iznad 100 tona/ satu, a sve u skladu s namjenama propisanim GUP-om, odnosno sukladno prostornim planovima,"

Tko donosi GUP i prostorne planove? Vlasnici zemljišta ili je to ipak na gradonačelniku i Gradskom vijeću? Od 2004. godine se zna da je prodano zemljište i zna se da je u planu da se napravi asfaltna baza. Za to vrijeme promijenilo se nekoliko gradskih vlasti, nitko ništa nije napravio u tom pogledu. Bili su na vlasti i oni koji su sada protiv asfaltne baze. Zadnji ispravak odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Donja Lomnica donesen je 2010. godine.

Političari donose štetne odluke, najgore je što većina njih i nema pojma o čemu se radi, samo dižu ruke po naputku i poštujući stranačku stegu. Javni interes je nešto što vole spomenuti prije izbora, ali poslije toga zaborave na to.

A nisu ni oni sami krivi. Netko je morao dati glas da oni dođu na vlast...

 


Glasoviti Hrvati prošlih vjekova

Javna rasprava o proračunu