Prijava

Vaša prijava

Velimir Šandor iz velikogoričkog Uspona brončani na Europskom paraatletskom prvenstvu

[]

Hrvatski paraatletičar Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice, je na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Bydgoszszu osvojio brončanu medalju u bacanju diska kategorije F52.

– Zadovoljan sam s trećim mjestom jer sam nakon 2017. i svjetskog prvenstva u Londonu ponovno na postolju. Ovaj rezultat se kreće s daljinama s mojih treninga tako da vjerujem da je disk mogao i dalje odletjeti. Trebao sam se malo bolje koncentrirati. Svakako nisam zakazao. To je moja konstanta, a nisam se uspio odvojiti niti s jednim hicem, no da je tako bilo bila bi i sjajnija medalja. Možda je bolje ovako i sve to pokazati u Tokiju te tamo pokušati iznenaditi svoje konkurente, zaključio je brončani Velimir Šandor.

Među ostalim natjecateljima, Zoran Talić je osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj u kategoriji T20 najboljim svjetskim skokom sezone. Talić je do zlata došao sa skokom od 7,20 metara. Također, u kategoriji F46, četvrti je bio Luka Baković s osobnim rekordom od 14,58 metara i peti Erik Fabian Kaurin s također osobnim rekordom od 14,51 metara.

Večeras nastupa još paraolimpijka Mikela Ristoski u dalju.

Objava Velimir Šandor iz velikogoričkog Uspona brončani na Europskom paraatletskom prvenstvu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.