Prijava

Vaša prijava

FOTO: U Velikoj Gorici započeo VG Brass festival

[]

U Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana započelo je 15. izdanje VG Brass festivala. Čast da ga otvore pripala je Szeged trombone ensembleu iz Mađarske.

-I ove godine okupljamo renomirane domaće i strane izvođače. Cilj nam je senzibilizirati i educirati javnost za limena puhačka glazbala koja su neopravdano zapostavljena. Značaj VG Brass festivala je u tome što on skladatelje nadahnjuje na stvaranje novih djela, čime se obogaćuje repertoar za limene puhače- ispričala nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica Anita Pišković.

U narednih šest dana Goričani i njihovi gosti moći će uživati u pet koncerata, ali i u raznim radionicama kao i u izložbi instrumenata.

-Ovdje se radi o limenim puhačkim glazbalima, tako da je ovdje riječ o glazbi šireg spektra. To laički znači da pokrivamo i klasičnu glazbu, barok, jazz, rock i pop- istaknuo je umjetnički ravnatelj VG Brass festivala Tomislav Špoljar, kojeg naročito raduje sve veći interes publike za ovim koncertom.

-U odnosu na prvo izdanje promijenio se broj publike, ali i kvaliteta izvođača- s ponosom će Špoljar, koji je još jednom pozvao sve na koncerte gdje ove godine nastupaju najbolji od najboljih.

VG Brass festival od prvog dana podupire Grad Velika Gorica, kao i Zagrebačka županija, ispred koje je zamjenik župana Ervin Kolarec kazao kako ovaj festival doprinosi promociji, jer ovo je jedinstveni festival u Hrvatskoj.

Cjelokupan program VG Brass festivala možete pogledati OVDJE.

Objava FOTO: U Velikoj Gorici započeo VG Brass festival pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.