Prijava

Vaša prijava

FOTO: U goričke škole ljetos uloženo 1,75 milijuna kuna

[]

Uoči početka nove školske godine, gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je danas škole, u koje je Grad tijekom ljetnih mjeseci uložio 1,75 milijuna kuna.

-Spremni dočekujemo novu školsku godinu, a posebnu pozornost posvetit ćemo i sigurnosti u prometu, pa smo za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osigurali reflektirajuće prsluke– kazao je Krešimir Ačkar, istaknuvši kako su na školama obnovljena školska igrališta, kuhinje, školske svlačionice, postavljana stolarija, dok je u Buševcu na zgradi škole zamijenjeno krovište, što je i bila najveća investicija.

-U Osnovnoj školi Nikole Hribara obnovili smo staru kuhinju i sada su zadovoljeni svi higijenski standardi nakon što je škola u potpunosti energetski obnovljena. Zamijenjena je i i hidrantska mreža kroz koju se gubilo dosta vode- rekao je Ačkar istaknuvši kako je u ovu školu uloženo 370 tisuća kuna.

Za građevinske i obrtničke radove u OŠ Jurja Habdelića uloženo je 150 tisuća kuna kojima je obnovljeno vanjsko sportsko igralište, a u Eugena Kumičića 200 tisuća za sanaciju potresom oštećenih učionica i sportske dvorane.

-Dvorana je sanirana i ona je od ove školske godine ponovno u funkciji bez ikakvih oapsnosti za našu djecu- otkrio je Ačkar.

Učenike u Eugena Kvaternika dočekat će obnovljene svlačionice za TZK za što je izdvojeno 240 tisuća kuna, a Grad je financirao i radove u školama u okolnim naseljima.

Najveće ulaganje bilo je u Buševcu gdje je promijenjen krov koji je prokišnjavao. Vrijednost tih radova bila je 390 tisuća kuna. Isto tako ulagano je i u školu u Novom Čiču gdje je uloženo 150 tisuća kuna, a toliko je investirano i u Velikoj Mlaki gdje se mijenjala stolarija. Na školi u Ščitarjevu izgrađeni su novi priključci za vodu i kanalizaciju koje je Grad platio 100 tisuća kuna.

-Škola u Dubrancu kreće u proceduru rušenja. Ishodili smo dokumentaciju za rušenje. Tlo je ispitano i omogućuje nam da na tom mjestu radimo novu školu- zaključio je Ačkar, te najavio kako će učenike prvog dana na klupama dočekati udžbenici te radne bilježnice, koje je financirao Grad.

-Za naše srednjoškolce nastavljamo isplaćivati jednokratnu stipendiju od 1000 kuna- za kraj će Ačkar.

 

Objava FOTO: U goričke škole ljetos uloženo 1,75 milijuna kuna pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.