Prijava

Vaša prijava

Velimir Šandor: Hranim se velikim rezultatima i to je ono što me pokreće

[]

Grad Velika Gorica i gradonačelnik Krešimir Ačkar, danas su svečano primili i još jednom čestitali velikogoričkim paraolimpijcu, Velimiru Šandoru na postignutim rezultatima u Tokiju. Tom prilikom Šandoru je dodijeljena novčana nagrada od 10 tisuća kuna.

Srebrni paraolimpijac još je uvijek pod velikim dojmom nakon dolaska iz Tokija:

-Dojmovi se još uvijek nisu slegli, ali polako i to dolazi na mjesto. Lakše se nositi sa svime kad imaš srebro oko vrata. Sada se vidi da se sav trud koji smo uložili u zadnjih pet godina, u potpunosti isplatio- kaže Šandor.

-U sportu me konstantno motivira potreba da budem jači i bolji u tehničkom smislu i da budem konkurentan s drugim natjecateljima. Ne želim biti statist u sportu, hranim se velikim rezultatima i to je ono što me pokreće- nastavlja Šandor kojem je sada cilj odmoriti, a onda krenuti s treninzima i pripremama za Olimpijske igre u Parizu.

Mirjana Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Velike Gorice također se osvrnula na Velimirov uspjeh istaknuvši kako je zahvalna na podršci Grada.

-Uvjete za treniranje imamo, jedino želimo da nas Grad podrži još u trenerskom kapacitetu, da na tako viskom nivou imamo barem još jednog sportaša kao Velimira i naravno sport omogućimo i drugim osobama s invaliditetom koji se njime žele baviti rekreacijski- istaknula je.

-I sama sam sportašica i znam što paraolimpijske i olimpijske igre znače za svakog sportaša i kakve one emocije mogu izazvati. Moja prva poruka Velimiru nakon sjajnog rezultata bila je da sam izuzetno ponosna na njega i da svim srcem uživa u postignutom rezultatu, ali da se malom i odmori i hrabro krene dalje- kazala je Lučić.

Gradonačelnik se prisjetio kako mu je na prvom velikom primanju 2015. godine bio upravo Velimir Šandor:

-Tada je bila riječ o Tokiju kao cilju 2021. koji se tada činio tako daleko. Osvojiti olimpijsku medalju je nešto što svaki sportaš sanja i želi, samo što rijetko tko uspije. Potrebno je dovoljno truda, bez obzira na sve prepreke. Probudio si nadu, vjeru i optimizam mnogima i učinio nas sve ponosnima i sretnima. Nadamo se da ćeš i dalje svojim rezultatima i postignućima mijenjati na bolje sliku sporta- govori Ačkar.

 

 

Objava Velimir Šandor: Hranim se velikim rezultatima i to je ono što me pokreće pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.