Prijava

Vaša prijava

FOTO: Općina Orle predstavila projekt “54+ za 29+ – zajedno do posla”

[]

Nakon što je u Općini Orle s uspjehom proveden projekt Zaželi, Općina Orle predstavila je još jedan projekt iz socijalne domene “54+ za 29+ – zajedno do posla” za koji je u stopostotnom iznosu osigurano financiranje. Ukupna vrijednost projekta je 1.630.945,59 kuna, pri čemu je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 85 post sredstva, dok je ostatak osiguran iz državnog proračuna.

-Ciljevi projekta su povećati socijalnu uključenost i zapošljivost ranjivih skupina kroz sudjelovanje 10 nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene, 20 starijih od 54 godine te 40 djece i mladih od 15 do 25 godina. Isto tako kroz projekt se želi povećati kvaliteta života poboljšanjem društvene infrastrukture kroz adaptaciju i opremanje Društvenog doma Orle. Jedan od ciljeva je i zaštita okoliša, očuvanje kulturnih i prirodnih vrijednosti te poticanje održivog gospodarenja kroz održavanje Kulturnih sajmova i sajmova narodnih nošnji- istaknula je predstavljajući projekt njegova voditeljica Josipa Lukač.

Kroz projekt su planirane razne radionice za osposobljavanje ranjivih skupina, interaktivni sadržaji, sportski događaji i brojni kulturni događaji.

-U planu je i sportska radionica Bužovani dvori kao i sportska i likovna radionica za starije od 54 godine. U planu je i kulturni sajam odnosno sajam narodnih nošnji te kamp za djecu i mlade- otkrila je Josipa Lukač.

Partneri na projektu su Udruga umirovljenika i starijih Općine Orle, Klub žena Orle te Udruga mladih Općine Orle, a provedba projekta traje do 15. veljače 2023.

Objava FOTO: Općina Orle predstavila projekt “54+ za 29+ – zajedno do posla” pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.