Prijava

Vaša prijava

KK VelGor spreman za nove izazove

[]

Prije četiri godine pokojni Silvije Jenkač i Hani Istanbuli pokrenuli su Košarkaški klub VelGor, kojem je osnovna misao prilikom pokretanja bila rad s najmlađim dobnim kategorijama te popularizacija ženske košarke, koje do tada u Velikoj Gorici nije bilo. Na ulasku u petu godinu postojanja porazgovarali smo s glavnim trenerom u klubu, Hanijem Istanbulijem, koji je u posljednjih desetak godina potpisao sve najveće uspjehe goričke košarke kada su u pitanju mlađe kategorije.

-I dalje nam je jedini cilj da se bavimo djecom i da što više djece uključimo u košarku. Upravo iz tog razloga ove godine ponovno ćemo pokrenuti košarkašku mini ligu. Želja nam je dodatno izanimirati djevojčice da ih uključimo u cijeli ovaj projekt gdje ima dovoljno prostora za daljnji napredak- uvodno će trener Istanbuli, uz kojega će raditi Ida Jenkač i Dado Sadžak.

-u sustavu natjecanja imat ćemo ekipu U-19, U-11, U-13, U-15 te U-17. Velika želja uz rad s djecom, a što je uvijek zagovarao i pokojni Jenki da kroz VelGor krene i seniorska košarka, kako bismo našim juniorima mogli ponuditi i iskustvo više, kako bili pripremljeni za ono što ih dalje očekuje. Nažalost, ove sezone još uvijek nemamo uvjete za seniorsku momčad, no ja se nadam da ćemo već sljedeće sezone napraviti i taj iskorak. Želimo da naša djeca koja izađu iz omladinskog pogona da dobe šansu za igranje seniorske košarke- nastavio je Hani.

KK VelGor danas ima 70-ak mladih košarka i košarkašica, a vrata su otvorena i za svu ostalu zainteresiranu djecu.

-Otvoreni smo i za novu djecu te ih ovim putem pozivam da nam se jave na našu Facebook stranicu Košarkaški klub VelGor ili na broj mobitela 098/355-041- kazao je Istanbuli, koji je oduvijek održavao sjajne odnose s prijateljskim klubovima iz Zadra, Šibenika i Slavonskog Broda gdje su često gostovale goričke ekipe.

-Konstantno se čujem sa svojim kolegama, no korona nas je sve malo udaljila jedne od drugih. Ja sam optimističan te vjerujem kako ćemo ove sezone nastaviti s druženjima. Bude li sve kako treba vjerujem da ćemo se svi zajedno vidjeti na turniru posvećenom Silviju Jenkaču- otkrio nam je za kraj trener KK VelGor Hani Istanbuli kojem su uz Zajednicu športskih udruga u susret izašli i brojni eminentni košarkaši među kojima se naročito ističe Ivan Buva, koji je odlučio rad kluba pripomoći sponzoriranjem dresova.

Objava KK VelGor spreman za nove izazove pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Hrvatski olimpijski dan 10.9.2021.