Prijava

Vaša prijava

FOTO: HVIDR-ina memorijalna utrka okupila 30-ak trkača, Matej Janjić istrčao cijelu rutu

[]

Pod motom “Da se žrtva onih koji su stvarali našu domovinu ne bi zaboravila”, članovi goričke HVIDR-e organizirali su četvrtu memorijalnu utrku kojom su povezali prvu crtu velikogoričkog bojišta Domovinskog rata, Pokupsko s posljednjim počivalištem branitelja, odnosno spomenikom svim poginulim braniteljima u Velikoj Gorici.

-Hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u utrku. Naša je premisa da se naši branitelji ne zaborave i dok smo mi ovdje mi ćemo na ovaj način čuvati uspomenu na njih- istaknuo je Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnosti u HVIDR-i Velika Gorica.

Utrka je ove godine okupila 30-ak trkača iz Maraton kluba Velika Gorica, Atletskog kluba Velika Gorica te Atletskog kluba Žumberak, a među trkačima je bio i bivši ministar za vanjske i europske poslove Miro Kovač, koji je istrčao dionicu od Pokupskog do Kravarskog.

-Čestitam svima na ovoj manifestaciji, postignut je dvostruki efekt, odala se počast utemeljenju 153. brigade, pokazujemo poštovanje onima koji su dali najvrjednije za ovaj narod svoje živote, a i to smo povezali sa sportom što je dobro za zdravlje-kazao je Kovač.

Cijelu je rutu istrčao jedino 29-godišnji Matej Janjić.

-Prije svega ruta je vrlo atraktivna, sama ruta 36 kilometara. Zbog njezine zahtjevnosti dobro sam se premišljao je l’ to doista za mene jer je ruta doista valovita, posebno područje Kravarskog, ali odlučio sam se za to- rekao je Matej inače član Maraton kluba Velika Gorica.

Objava FOTO: HVIDR-ina memorijalna utrka okupila 30-ak trkača, Matej Janjić istrčao cijelu rutu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.