Prijava

Vaša prijava

STARTALA NOVA PIKADO SEZONA: Chill na startu uspješniji od prvaka

[]

Nakon višemjesečne stanke uzrokovane pandemijom korone, svoje su napokon dočekali i ljubitelji pikada, jer startala je nova pikado sezona. Pikado posljednjih godina zauzima sve značajnije mjesto u goričkome sportu, a iz sezonu u sezonu sve više raste i popularnost, na što ponosni svi koji su uključeni u pikado u Velikoj Gorici.

Perjanica u Velikoj Gorici je Pikado klub Chill koji ove sezone ima četiri ekipe. Chill igra u najvišoj Prvoj ligi, a u sustavu natjecanja su još Chill VG, Chill juniori i Chilopa.

-Moram se pohvaliti kako u klubu sada imamo i četiri cure koje igraju. To je pomak prema naprijed. Raduje što je Šiljakovina napravila svoj klub i u ligi sudjeluje s dva kluba. drago mi je što se sve to sada širi, jer mi trenutno na našem području imamo tri kluba, što nije bio slučaj dugi niz godina. Interes postoji i sada samo treba igrati- započeo je razgovor najiskusniji gorički pikadist Ivano Krusha.

Ljetni mjeseci ipak su donijeli mogućnost uživanja u ovoj igri pa je tako na našem području organizirano nekoliko turnira, koji su poslužili kao dobra priprema za novu sezonu, koju je Pikado klub Chill otvorio pobjedom u gostima kod jednog od favorita, ekipe Zaprešića.

-Što se tiče Prve lige ambicije su nam porasle nakon prvog kola u kojem smo pobijedili na vrućem gostovanju u Zaprešiću. Ima tu dobrih ekipa, a ja vjerujem da možemo biti među prva tri. Igrački to zaslužujemo, a kako će biti odlučit će nijanse- priča nam Krusha, uz kojeg ekipu još čine Anita Zidar, Damir Škokić, Zoran Vukušić, Denis Komšić, Dorijan Gusić i Kristijan Balen.

Gorički pikadisti poznati su i po svom humanitarnom radu, pa tako već sada Ivano Krusha za naredne mjesece najavljuje niz humanitarnih turnira, kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-Radit ćemo turnir za našeg malog sugrađana Nou. Mi kao pikadisti pokušat ćemo dati jedan svoj mali obol cijeloj toj priči- otkrio nam je Krusha.

Objava STARTALA NOVA PIKADO SEZONA: Chill na startu uspješniji od prvaka pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.