Prijava

Vaša prijava

VELIKA GORICA: Oporba napustila sjednicu, traje aktualac s pitanjima vladajućih

[]

Nakon gotovo jednosatne rasprave oko usvajanja dnevnog reda, gdje su prštale uvrede na račun predsjednika Gradskog vijeća, ali i gradonačelnika Krešimira Ačkara, sjednica Gradskog vijeća nastavljena je aktualcem. Nezadovoljni razvojem situacije, oporbeni su vijećnici napustili vijećnicu i održali konferenciju o razlozima svoga napuštanja.

-Sve ste pratili i vidjeli. Mi želimo biti konstruktivni i to smo pokušavali sve ovo vrijeme. Nažalost, zbog neznanja i oholosti, kolege iz HDZ-a to nisu prihvatile. Mi smo se pripremili za sjednicu, no morali smo je napustiti, jer ne želimo dati legitimitet ovakvoj sjednici i ovakvom vođenju Gradskog vijeća- ponovio je vijećnik SDP-a Ivo Jelušić, poručivši kako će javnost o svemu narednih dana izvijestiti.

Ivan Bekavac iz MOST-a ponovio je kako na dnevni red nije uvrštena točka o ugovoru između ZET-a i Grada Velike Gorice.

-Za Grad to izgleda nije bitno, nama je. Mi smo to tražili prije mjesec i pol dana. Znamo da postoji niz problema oko Aglomeracije, dijelom je poništen natječaj za pročistač, kao i otvaranje ponuda za taj natječaj. Zašto je to poništeno, nitko ne govori. Tražili smo žurnu sjednicu s vitalnim temama za naš grad. No, na naš zahtjev nije odgovoreno. To je neprimjereno ponašanje- rekao je Bekavac.

Objava VELIKA GORICA: Oporba napustila sjednicu, traje aktualac s pitanjima vladajućih pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.