Prijava

Vaša prijava

KOŠARKAŠKI SPEKTAKL U VELIKOJ GORICI: Zadru pobjeda, Gorica oživjela Turkija i napunila dvoranu

[]

Od Zadra do Zadra. Tim riječima najbolje je opisati dvogodišnje igranje košarke u Velikoj Gorici pred omanjim brojem gledatelja. Razlozi svima poznati i nepotrebni da se vraćamo na njih. Zadar je tog ožujka 2020. napunio Gradsku sportsku dvoranu, a isti je suparnik i nakon dvije godine zainteresirao javnost.

Određene marketinške aktivnosti odradio je i sam klub, pa su tako u dvorani bili gorički i zadarski vatrogasci, no i brojna poznata košarkaška imena koja je predvodio predsjednik HKS-a Stojko Vranković. Vaja istaknuti, kako je zahvaljujući predsjedniku Gorice Dušku Radoviću, u Veliku Goricu stigla cijela plejada nekadašnjih zadarskih košarkaša (Popović, Perinčić, Šarlija, Petranović, Longin), koji su zadovoljniji napustili Veliku Goricu, jer Zadrani su u dobroj košarkaškoj predstavi slavili s 81:69.

Utakmicu je bolje otvorila domaća momčad koja je u sedmoj minuti imala vodstvo od 14:7, što je gostujućeg trenera Srđana Helbicha natjeralo na minutu odmora. Isplatilo se, jer ubrzo je semafor pokazivao 14:14, a na isteku četvrtine Zadrani su imali dva koša prednosti (17:19).

Izjednačena borba vodila se i tijekom druge četvrtine, no na predah su s prednošću otišli gosti, koji su utakmicu prelomili prvoj polovici treće četvrtine kad su otišli do dvoznamenkaste prednosti (34:44) koju su zadržali do kraja utakmice. U nekoliko je navrata Gorica bila na -3, no do preokreta nije uspjela doći.

Justin Carter je s 20 koševa i 12 skokova bio najbolji igrač pobjedničke momčadi. Trevor Thompson je ubacio 14, a Dominik Mavra 12 poena. Martin Junaković je uz 10 koševa imao i devet asistencija. Velikogoričane je s 23 koša i sedam asistencija predvodio Borna Kapusta. Po 12 poena ubacili su Karlo Uljarević i Mate Kalajžić.

Spomenimo i podatak kako je javnosti predstavljena i klupska maskota Turki, koja je uveseljava posjetitelje, koji su se mogli zabaviti i uz plesne točke Megablastovih plesača.

HT PREMIJER LIGA-LIGA ZA PRVAKA, 5. KOLO
KK GORICA – KK ZADAR 69:81 (17:19, 16:18, 21:20, 15:24)
KK GORICA: Uljarević 12, Tomas 2, Kalajžić 12, Batur, Mašić 3, Perica, Cinac 7, Majić, Miloloža, Sokol, Baković 10, Kapusta 23. TRENER: Mladen Starčević
KK ZADAR: Carter 20, Marčinković, Paponja, Jordano 8, Brala, Bursać 9, Junaković 10, Buljan 2, Drežnjak 6, Mavra 12, Thompson 14. TRENER: Srđan Helbich

 

Objava KOŠARKAŠKI SPEKTAKL U VELIKOJ GORICI: Zadru pobjeda, Gorica oživjela Turkija i napunila dvoranu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Zadranima Bodovi iz Gorice

Modelarska liga Zagrebačke županije