Prijava

Vaša prijava

FOTO: Ukrajinski veleposlanik posjetio Veliku Goricu: “Pokazali ste veliko srce!”

[]

Danas je u Gradskoj vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održan svečani prijem ukrajinskih obitelji, a predstavnici Grada ugostili su i ukrajinskog veleposlanika Vasilja Kiriliča.

Uzvanicima se najprije obratila ravnateljica POU Velika Gorica Anita Pišković koja je naglasila bit i ulogu učilišta u što bržoj integraciji ukrajinskih obitelji.

-Naše učilište je u samom svom nazivu otvoreno trenutnoj situaciji i širom otvara vrata za sve ratom pogođene u Ukrajini koji su svoje privremeno utočište našli u Velikoj Gorici i njezinoj okolici.

Osim edukacije, Pučko otvoreno učilište ukrajinskim obiteljima omogućuje i druge besplatne programe poput kina, kazališnih predstava i predavanja koja će im omogućiti još bolje usvajanje hrvatskog jezika.

-Teško je poželjeti vam ostvarenje bilo koje druge želje osim one koja je kod vas primarna, a to je da se vratite svojim domovima. Ali dok ste ovdje s nama, osjećajte se ugodno jer ste iskreno dobrodošli- poručila je ravnateljica.

Gradonačelnik Ačkar iskazao je svoju zahvalnost Ukrajincima, ali i građanima Velike Gorice koji su svojim nesebičnim djelovanjem i otvorenim srcem prigrlili i pružili pomoć u kriznim situacijama građanima Ukrajine.

-Sretan sam što vam mogu poželjeti dobrodošlicu da u tako teškim trenucima koje ste prolazili i koje prolazite jer se unatoč tome na vama može vidjeti osmijeh i čuti lijepa riječ- istaknuo je Ačkar.

-Ukrajinci su prekrasni ljudi, svaku priliku su primili objeručke, djeca u školama su se odlično integrirala, a poslodavci su puni hvala za kvalitetne radnike- nastavio je.

Na kraju govora dao je obećanje Ukrajincima da će u Velikoj Gorici imati mir, sigurnost i sve što im je potrebno, a ako svoju budućnost odluče graditi ovdje bit će i više nego dobrodošli.

Veleposlanik Ukrajine poručio je kako je zahvalan i ponosan na velikodušnost Hrvata i kako jedna mala zemlja poput Hrvatske daje veliku podršku i pruža pomoć velikoj zemlji Ukrajini.

-Zahvaljujem Hrvatima na snažnoj i očekivanoj podršci Ukrajini. Hrvatska nije velika zemlja, ali je dala veliku podršku velikoj zemlji Ukrajini. Zahvaljujem i svim Hrvatima koji su na obiteljski način prihvatili ukrajinske obitelji, ali i Velikoj Gorici koja je pokazala da ima veliko srce.

Veleposlanik se prisjetio terora koji je i naš narod prošao braneći svoju zemlju i na taj način se poistovjetio još više s Hrvatima.

-Osjećamo veliki dug prema Hrvatima, ali i herojima i junacima koji su obranili Hrvatsku, siguran sam da će s hrabrošću biti obranjena i Ukrajina- poručio je.

Objava FOTO: Ukrajinski veleposlanik posjetio Veliku Goricu: “Pokazali ste veliko srce!” pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.