Prijava

Vaša prijava

Lena Dunđerović i Lea Krznar brane boje seniorske reprezentacije Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za EP u rukometu na pijesku

[]

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija zajedno sa stručnim stožerom, otputovala je u Prag gdje će od 7. do 10. srpnja sudjelovati na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo 2023. Muška i ženska kadetska reprezentacija također su se zaputile u Prag kako bi branile hrvatske boje na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku 2022.

Na popisu seniorske reprezentacije su i dvije rukometašice Udarnika; Lena Dunđerović i Lea Krznar, uz koje su na popisu reprezentativki još Anja Vida Lukšić, Mirna Vučković, Petra Dičak, Mia Bošnjak, Katja Heraković, Dorotea Prevendar, Katja Hunjadi i Leonarda Kapetanović.

U sklopu kvalifikacijskog turnira za nadolazeće Europsko prvenstvo 2023. godine u portugalskom Nazareu, Hrvatska je smještena u skupinu B. Prvu utakmicu igrat će protiv Slovačke, a drugu protiv Turske u četvrtak, 7. srpnja. U petak, 8. srpnja igrat će susret protiv Slovačke, a završnu utakmicu grupne faze igrat će protiv domaćina Poljske.

-Očekivanja od kvalifikacija su u principu dosta visoka. Reprezentacija je dobro posložena, imali smo dobar ciklus treninga, na temelju uspjeha, odnosno trećeg mjesta na Beach Handball Global Tour-na kojeg gledamo kao jednu vrstu priprema za nadolazeće kvalifikacije. Zadnje Europsko prvenstvo smo imali lošije rezultate, tako da na ove kvalifikacije gledamo kao priliku da se mlađe igračice navikavaju na tempo i da ostvare što bolje rezultate. Uspjeli smo spojiti mlađe generacije s iskusnijima. Djevojke znaju što je kolektiv, iskusnije pomažu mlađima i podnijet će cijeli teret odgovornosti rezultata, a tako usmjeravati mlade nade. Cilj je da uđemo među prvih pet, jer sve što radimo je posvećeno tome da ostvarimo što bolji rezultat i da time utječemo na budućnost ovog sporta u Hrvatskoj- ispričala je izbornica ženske seniorske reprezentacije, Iva Kanjugović.

Uz izbornicu Kanjugović, stručni stožer ženske reprezentacije čine pomoćna trenerica Simona Hajduk, tehniko Sandra Čičić te fizioterapeutkinja Lukrecija Čurek.

Objava Lena Dunđerović i Lea Krznar brane boje seniorske reprezentacije Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za EP u rukometu na pijesku pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.