Prijava

Vaša prijava

FOTO: Nogometaši Gradića na sjajan način otvorili novu sezonu

[]

Zadovoljstvo i sreća vladala je na kraju susreta u redovima Gradića, kako kod igrača, tako i kod njihovih pratitelja, koje su razveselili uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Rugvica Save. Takvom otvaranju nadali su se samo najveći optimisti, jer ovog ljeta Gradići su doživjeli velike promjene. Uz trenera Marka Biljana klub su napustili Turkalj, Banić, Banić, Vidaković, Jurleta (Lukavec), Šandor (Austrija), P. Posavec (HV) i Janječić (Meštrica), dok zbog ozljeda u sastavu nisu bili Krstanović i Cindrić.

Usprkos svim problemima i nedaćama trener-igrač Igor Čagalj, koji je također zbog zdravstvenih razloga bio odsutan dobro je pripremio momčad za prvi ovogodišnji susret, koji je s klupe odvodio iskusni Mladen Arbanas. I gosti iz Rugvice ovog su ljeta u velikoj mjeri izmijenili momčad, kao i klupsku upravu. Legenda dugoselskog nogometa Emanuel Benković složio je momčad koja se nije proslavila na prvom ovosezonskom gostovanju, nakon što su u njihovoj mreži zasjela tri pogotka razigranih domaćih igrača.

Otvaranje utakmice za Gradiće bilo je sjajno – već u 12. minute kao plod dobre igre stiglo je vodstvo, nakon sjajnog pogotka Josipa Hrženjaka, kojeg je proigrao iskusni Domagoj Abramović, koji je ljetos pojačao napad Gradića i usprkos kojoj godini više pokazao da će biti pojačanje. Primljeni pogodak razbudio je goste koji su potom preuzeli inicijativu, koja je rodila stopostotnom šansom koju nije realizirao Anto Filipović. Njegov udarac obranio je danas sigurni Vedran Beblek.

Kazna je stigla samo minutu kasnije brza kontra rezultirala je podebljanjem vodstva za koje je najzaslužniji bio egzekutor Marin Sudar, koji je odličnu partiju domaće momčadi zaključio svojim drugim, a trećim golom Gradića u 31. minuti.

Bilo je to uraganskih prvih pola sata domaćih igrača, koji su bili konkretniji i odlučniji od gostiju, koji u preostalom vremenu nisu uspjeli doći ni do počasnog zgoditka. Za domaću momčad bilo je ovo otvaranje sezone kao iz snova, a prilika za nove bodove je u subotu u Stupniku, kod istoimenog domaćina, koji je od Mraclina u Novoj grabi poražen s 3:0.

4. NL SKUPINA B, 1. KOLO
NK GRADIĆI – NK RUGVICA SAVA 3:0 (3:0)
STRIJELCI: 1:0 Hrženjak (12), 2:0 Sudar (28), 3:0 Sudar (31)
NK GRADIĆI: Beblek, Rajić, Borovec (od 86. Ćačić), Sudar (od 62. Pralas), Hrženjak, Šuman (od 46. Vojnić), Belčić (od 62. Posavec), Budimir, Božić, Abramović (od 89. Matulić), Godinić (od 89. Cerovski). TRENER: Mladen Arbanas
NK RUGVICA SAVA: Vidović (od 46. Andrijanić), Kralj (od 35. Kos), Markić, Agatić (od 56. Jagodin), Filipović (od 46. Kelić), M. Mizan (od 67. K. Mizan), Barberić (od 46. Krstanović), Škegro, Pavlović (od 56. Lović), Mikulić, Pavlić. TRENER: Nema

Objava FOTO: Nogometaši Gradića na sjajan način otvorili novu sezonu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.