Prijava

Vaša prijava

Velika završnica VIA VINO festivala: Uz potragu za tartufima, vrhunska vina i jela s potpisom posjetitelji su uživali u filmskoj večeri na otvorenom!

[]

Tijekom ukupno tri vikenda na različitim lokacijama, od padajućih vinograda na brdašcu iznad Ivanić Grada, bajkovitog okruženja povijesne kurije Nespeš, prirodnog amfiteatra Plešivice i na posljetku, skrivene Lugarnice Čardak u turopoljskoj šumi, stotine posjetitelja VIA VINA uživalo je u spektakularnim večerima posvećenoj vrhunskim vinima i autentičnoj gastronomiji s potpisom Zagrebačke županije.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti kako izgleda potraga za tartufom, na pokaznom lovu na tartufe s iskusnom tragačicom Kali koja je pronalaskom usrećila nekoliko gostiju.

Josip Škof/TZ Zagrebačke županije

Na jesenskom VIA VINO jelovniku, u Lugarnici Čardak, gosti su uživali u kreativnim bruschettama s kremom od buče, mesu turopoljske svinje i nezaobilaznim crnim tartufima. Svježe se pripremala domaća pašta s listićima crnog turopoljskog tartufa, a već dobro poznati VIA VINO menu uključivao je i domaće nareske sa sirom i vrhnjem te burgere s domaćim junećim mesom.

Uz poznate vinare, kušao se gin obiteljskih destilerija

Raznovrsna vinska ponuda uključivala je pjenušce i spektakularna vina iz amfora obitelji Kolarić kao i omiljena, prirodna narančasta vina vinarije Jagunić. Na završnici festivala, okupljenim posjetiteljima predstavila se i Udruga vinogradara i vinara „Grozd“ iz Velike Gorice.

Nosivi suveniri Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije, spojila je tradiciju i suvremene trendove, u jedinstvenom, modernom i nosivom suveniru, narukvicama s motivom turopoljske podgutnice i poculica. Autentičan i originalni dizajn realiziran s brendom Borboleta, predstavljen je u sklopu nezaboravne turopoljske večeri.

Festival je završio besplatnom projekcijom najboljeg europskog filma 2020. godine „Još jedna runda“ uz poziv organizatora, Turističke zajednice Zagrebačke županije, na sljedeće VIA VINO.

Art studio/TZ Zagrebačke županije

-VIA VINO festival na lokacijama nadomak glavnog grada, otkrio je našim posjetiteljima jedinstven spoj lokalne gastronomije gdje smo ponudu jela bazirali na sezonskim i tradicionalnim namirnicama,, turopoljskoj svinji i crnim turopoljskim tartufima uz ponudu vrhunskih vina i prepoznatih obiteljskih destilerija Zagrebačke županije- poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, organizator i idejni pokretač destinacijskog projekta VIA VINO.

Bogatstvo turopoljske šume na jelovniku završnice VIA VINA

Posljednja večer festivala održala se u skrivenoj Lugarnici Čardak, okruženoj gustom i očuvanom turopoljskom šumom, izvorom delicija na jelovniku. Goste je na ulazu dočekala svečana postrojba Plemenite općine Turopolje, Turopoljski banderij, a župan POT-a Juraj pl. Odrčić upoznao je okupljene s povijesnom važnosti turopoljske šume.

Objava Velika završnica VIA VINO festivala: Uz potragu za tartufima, vrhunska vina i jela s potpisom posjetitelji su uživali u filmskoj večeri na otvorenom! pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.