Prijava

Vaša prijava

Gorica pobjedom u derbiju začelja napustila fenjer, sjajan debi Milana Lužaića

[]

Košarkaši Gorice prekinuli su seriju prvenstvenih neuspjeha. Na domaćem parketu u 17. kolu HT Premijer lige došli su do važne pobjede protiv izravnog konkurenta za ostanak – DepoLink Škrljeva. Završilo je 78:65. Treća je to prvenstvena pobjeda za gorički sastav koji je napokon napustio fenjer, koji sada drže gosti iz Rijeke.

Iako je Goričanima susret protiv Škrljeva bio peti u posljednjih sedam dana, kod domaćih košarkaša nije se osjetio umor. Bili su rastrčani, razigrani, ali i ubojiti. Prvenstveno se to odnosi na novopridošlog Milana Lužaića koji je debi začinio s 18 poena, čemu je pridodao četiri skoka i isto toliko asistencija.

Pred kraj susreta očekivano je došlo do pada i umora, što su gosti iskoristili za dolazak na -6 i laganu nervozu, kako na terenu tako i u gledalištu. No, velike drame ipak nije bilo, jer Lužaić je šestom tricom 47 sekundi prije kraja definitivno odlučio pobjednika.

Uz već spomenutog Lužaića, standardno dobar bio je Dino Cinac s double double učinkom (17p, 12s).

Objava Gorica pobjedom u derbiju začelja napustila fenjer, sjajan debi Milana Lužaića pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Motocilist smrtno stradao kod Selnice