Prijava

Vaša prijava

OŠ Eugena Kumičića konačno dobila okretište autobusa, slijedi joj i energetska obnova


Osnovna škola Eugena Kumičića u Velikoj Gorici napokon je riješila gorući problem, koji se, nažalost, proteže još od sredine 70-tih godina prošloga stoljeća. Naime, u tijeku su završni radovi izgradnje nove pristupne prometnice i okretišta za autobuse koji će uvelike doprinijeti sigurnosti i kvaliteti boravka za njezinih 978 učenika. Radove od sredine srpnja izvodi tvrtka VG Komunalac, a u njih je uloženo oko 700 tisuća kuna.

Svoje oduševljenje obavljenim poslom nije krila aktualna ravnateljica škole Snježana Ruklić.

– Izuzetno smo zadovoljni rješenjem. Ovo je bio jedan od najvećih problema u školi, autobus nije imao gdje stati i okrenuti se, a djeci je prijetila stalna opasnost od naleta okolnih automobila. Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku te svima koji su se angažirali oko projekta i mislim da će ovo biti jedno krasno vizualno i prometno rješenje.

Radove je na terenu obišao i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić.

– Osnovna škola Eugen Kumičić oduvijek je bila na jednom prekrasnom mjestu, ali nije imala siguran pristup učenika i roditelja. Konačno smo ove godine uspjeli organizirati i ishoditi svu dokumentaciju za prometno rješenje te izvesti projekt. Ovaj ćemo tjedan dobiti novi rotor uz školu, gdje će biti osigurano mjesto za pristup autobusima te jedan dio parkirnih mjesta uz sportsku dvoranu za posjetitelje. Možemo reći da smo školu organizacijski sveli na jedno održivo stanje, a ono što nas čeka je energetska obnova.

Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo i na tekuće radove na prostoru Zagrebačke ulice.

– U sklopu ljetnih radova i akcija koje smo imali u Gradu Velikoj Gorici, našu smo glavnu ulicu na potezu od Kolodvorske do Dobriline, presvukli smo novim asfaltom, obilježili novom signalizacijom i omogućili da promet nesmetano teče tim dijelom Zagrebačke ulice. Uredili smo i veći dio autobusnih stajališta te omogućili sigurniji protok. U budućnosti promišljamo kako smiriti i osigurati dvosmjerni promet te na ovom dijelu križanja napraviti kružni tok.

Objava OŠ Eugena Kumičića konačno dobila okretište autobusa, slijedi joj i energetska obnova pojavila se prvi puta na 01Portal.