Prijava

Vaša prijava

FOTO: Biskup Vlado Košić krstio peto dijete obitelji Godinić


Sisački biskup Vlado Košić krstio je u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom Leona, peto dijete u obitelji Valerije i Ivana Godinić iz Gornjeg Hruševca. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Siniša Blatarić.

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić ohrabrivši ovu brojnu obitelj i sve okupljene.

-Čuli smo kako sv. Pavao govori o tome da je krštenje novost života: ‘hodimo u novosti života’. I kao što kaže da je Isus za nas umro i uskrsnuo, svatko tko se krsti on zapravo umire u grijehu i uskrisava u novi život. Svako krštenje je zapravo jedno malo uskrsnuće i slavlje uskrsnuća jer se nešto novo događa u duši svakog onog koji se krsti i postaje novi čovjek. Mi se svi rađamo, kao što je to Božji prirodni zakon, za ovaj svijet i kao ljudi dio smo ovog čovječanstva i ove zemaljske povijesti, ali po svetom sakramentu krštenja mi se i preporađamo da bismo bili novi, Božji ljudi. Tada ne samo da živimo za zemlju i ovaj svijet nego živimo za nebo, Boga i duhovne stvarnosti- poručio je biskup.

Biskup je pojasnio i kako je krštenje potrebno kako bismo postali članovi Crkve.

-Tim članom se ne postaje upisivanjem u neku knjigu ili plaćanjem članarine već milošću Božjom koju nam on daje tom prilikom. Znak te vode i te novosti odnosi ono staro i donosi Duha Svetoga koji treba biti ta nova voda i novi izvor duhovnog života. To je moguće jer se Duh Sveti nastanjuje u nas. Sv. Pavao kaže da smo mi hram Duha Svetoga. To znači da u svakom našem srcu i duši boravi Duh Sveti koji dobijemo po svetom krštenju, a onda i u punini sakramenta potvrde i euharistije- rekao je biskup te dodao kako je važno da ne dopustimo da taj dar Duha ne bude negdje zakopan u nama već da gori i da ga živimo.

Na kraju biskup je poručio kako su ovakve obitelji koji vole život jedino rješenje za opstanak našeg naroda. 

FOTO: Sisačka biskupija

Objava FOTO: Biskup Vlado Košić krstio peto dijete obitelji Godinić pojavila se prvi puta na 01Portal.