Prijava

Vaša prijava

VELIKA GORICA: Grad daje 1000 kuna za sanaciju dimnjaka, na Cerovski Vrh stigle prve montažne kuće

[]

Na području Velike Gorice s današnjim je danom prijavljeno 645 oštećenja na stambenim objektima. od toga broja šest kuća ima crvenu oznaku, dok 23 kuće imaju žutu oznaku, odnosno privremeno su neupotrebljivi stambeni objekti.

-Većina naših prvih mjera isplate od 10 tisuća kuna je realizirana, a prilikom obilaska oštećenih kuća primijetili smo da su 594 obitelji imale prijave oštećenih dimnjaka. Njima ćemo isplatiti pomoć od 1000 kuna. Danas tijekom dana bit će objavljeni uvjeti i posebna mail adresa za prijavu tih oštećenja- kazao je na današnjoj press konferenciji v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Dva tima statičara koji su stalno na terenu pregledali sve škole i vrtiće.

-Sutra ćemo još jednom obići sve naše vrtiće i škole, jer sigurnost djece nam je najbitnija. Ono što sada znamo je da zgrada Područne škole Dubranec neuporabljiva, dok je sportska dvorana Osnovne škole Eugena Kumičića privremeno neuporabljiva. Sve ostalo od statičara ima oznaku uporabljivo- istaknuo je Ačkar te napomenu kako su tijekom dana na Cerovski vrh stigle prve montažne kućice.

-Sljedećeg tjedna tamo ćemo vratiti sve ljude, a dalje nastavljamo u Gustelnici, Dubrancu, Ogulincu, Kozjači, Buni i Šiljakovini. Imamo 14 potreba za montažnim kućama- naveo je Ačkar.

Nasuprot Sajmišta na prostoru VG Komunalca od sutra će biti osiguran prostor za donacije građevinskog materijala, koje pristižu iz inozemstva, ali i od domaćeg stanovništva.

Objava VELIKA GORICA: Grad daje 1000 kuna za sanaciju dimnjaka, na Cerovski Vrh stigle prve montažne kuće pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.