Prijava

Vaša prijava

TREĆI DOMAĆI PORAZ: Rukometašima Gorice nije pomoglo ni 9 pogodaka Bure, bodovi otišli put Dubrave

[]

Nakon Zameta i Poreča bodove iz Velike Gorice večeras su odnijeli i rukometaši Dubrave koji su slavili s 30:28. Bila je to tvrda i čvrsta utakmica u kojoj su gosti prelomili rezultat u posljednjih desetak minuta za pobjedu koja ih je vratila u borbu za Ligu za prvaka.

U prvom dijelu domaća je momčad svih trideset minuta lovila zaostatak za Dubravašima, koji su u više navrata imali i dva pogotka viška, no na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom. U prvih petnaest minuta drugog dijela minimalna rezultatska prednost bila je na strani Goričana, koji su posljednje vodstvo imali u 44. minuti golom Domika Gala (22:21).

U narednih jedanaest minuta gostujući igrači podižu igru u obrani u čemu im je uvelike pomogao i vratar Dominik Marković s nekoliko obrana. Takva igra donijela im je seriju od 6:1 te je semafor u 55. minuti pokazivao 23:27. Tračak nade za Goricu pojavio se u 57. minuti kod rezultata 25:27, no dalekometni pokušaj Goričanca, kada je Dubrava igrala bez vratara nije pronašao put do njihove mreže te su gosti u preostalom vremenu sačuvali prednost za pobjedničku pjesmu.

-Čestitam svojim igračima koji su dali i posljednji atom snage danas i za nas upisali dva jako važna boda u borbi za Ligu za prvaka. Bilo je jako teško, bila je to izjednačena utakmica od prve minute. U zadnjih petnaest minuta pokazali smo zajedništvo i kemiju unutar ekipe, a to je ono što nas krasi dugi niz godina- kazao je nakon susreta gostujući trener Krešo Ivanković.

U redovima Dubrave sjajnu partiju pružio je najmlađi igrač u njihovim redovima Marin Lisac koji je postigao sedam zgoditaka, a sa šest ga je pratio Ante Babić. Gorici nije pomoglo devet u režiji Lucijana Bure.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 14. KOLO
HRK GORICA – RK DUBRAVA 28:30 (15:15)
HRK GORICA: Ceković 3, Zrinušić, Goričanec 1, Negran 1, Šalić, Čakarić 1, Vrbić 3, Purić, Grizelj 2, Sladoljev 9 obrana, Bura 9, Barišić, Svržnjak 2, Tomašić, Novak 4, Gal 2. TRENER: Andrija Nikolić
RK DUBRAVA: Ivanković 4, Bahtijarević, Mandić 3, Šalić 1, Turčić, Lisac 7, Vučelić 1, Godec 4, Malbašić 2, Mihaljević, Marković 5 obrana, Šafranko 2, Obradović, Grahovac 2 obrane, Kaštelan, Babić 6. TRENER: Krešo Ivanković

Objava TREĆI DOMAĆI PORAZ: Rukometašima Gorice nije pomoglo ni 9 pogodaka Bure, bodovi otišli put Dubrave pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.