Prijava

Vaša prijava

FOTO: Zagrebačka i Sisačko-moslavačka županija povezuju se projektom širokopojasnog interneta

[]

Na inicijativu načelnika Općine Pokupsko, Božidara Škrinjarića, danas je u Pokupskom potpisan ugovor kojim općine Pokupsko, Kravarsko, Orle, Rugvica, Lekenik i Martinska Ves kreću u zajednički projekt uvođenja širokopojasnog interneta. Božidar Škrinjarić, inače inicijator cijele ove priče motivaciju o pokretanju ove inicijative pronašao je u činjenici da svi u Europskoj uniji trebaju imati jednak pristup informacijama, do kojih se u 21. stoljeću dolazi putem kvalitetne internet veze.

–Nadamo se da će nam uskoro brži internet olakšati svakodnevne poslove. Na sve ovo potaknula me činjenica kad su naša djeca počela pohađati online nastavu i hvatala signal po ledinama kako bi dobila vezu sa svijetom. Negdje je interes veći, s obzirom na naseljenost, međutim, potrebno je ulagati u infrastrukturu i poboljšati signal, kako bi kao i svi u Europi imali jednaka prava– istaknuo je načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.

Njegovu ideju prihvatili su njegove kolege s velikogoričkog područja, Vlado Kolarec i Ervin Vujica, koji u ovom projektu vide veliku mogućnost za daljnji napredak svojih općina.

-Brzi internet nam je potreban za još veću učinkovitost i efikasnost u svakodnevnom radu. S obzirom na naš planirani razvoj potreban nam je brzi internet i vjerujem da ćemo svi zajedno ući u 21. stoljeće- rekao je načelnik Općine Orle Ervin Vujica.

Općina Rugvica i njezin načelnik Mato Čičak, svesrdno su se uključili u cijeli ovaj projekt.

-Nadam se kako će se ova hvalevrijedna investicija uskoro dogoditi na našem području. Božo nas je okupio kako bi donijeli viši standard u ove naše krajeve. Ovo je dokaz dobre suradnje između naših općina- istaknuo je načelnik Rugvice i saborski zastupnik Mato Čičak.

Uz ove četiri jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije, u projekt su s područja Sisačko-moslavačke županije uključene općine Lekenik i Martinska Ves, čiji su predstavnici, predsjednik Općinskog vijeće Lekenik Stjepan Kušan i načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš istaknuli nadu kako će se ovaj projekt u skoroj budućnosti i realizirati i donijeti viši standard i u njihove krajeve.

Nositelj cijelog projekta je Općina Pokupsko, a vrijednost projekta je između 70 i 80 milijuna kuna, pri čemu se iz fondova Europske unije može ostvariti sufinanciranje od 85 posto.

Objava FOTO: Zagrebačka i Sisačko-moslavačka županija povezuju se projektom širokopojasnog interneta pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


PRIMLJENE DONACIJE ZA STRADAVANJA U POTRESU

KORIZMENI KONCERT UZ RECITACIJE ELEGIJA RAJMUNDA KUPAREA