Prijava

Vaša prijava

Gorica dugo prijetila, ali MZT-u u završnici pobjeda

[]

Nakon što su na otvaranju novog balona ABA 2 lige u Zlatiboru odličnom igrom svladali domaćina, košarkaši Gorice danas su doživjeli poraz od MZT-a. Makedonski sastav u prvom susretu dana nakon velike bore slavio je sa 77:73.

Makedonska momčad bolje je ušla u dvoboj te je sredinom prve četvrtine imala +8 (20:12), a tom je razlikom zaključena i prva dionica susreta. U drugih deset minuta igrači trenera Josipa Sesara igraju daleko bolje te smanjuju za 36:32. Ako je druga četvrtina bila dobra za Goričane, otvaranje nastavka bilo je zaista odlično.

Preko Majcunića, Kalajžića i Baković Goričani preuzimaju vodstvo u 23. minuti (44:42). Kod goričkog vodstva 50:46, MZT radi 5:0 te ponovno došao u rezultatsku prednost, koju su zadržali do kraja susreta. Tri minute prije kraja MZT ima vodstvo 64:61, da bi Kalajžić smanjio na -1. Ubačajima Karačića i Krstevskog s jedne te promašajima za tri poena Mazalina i Majcunića s druge strane, MZT je stekao +5 (68:63). Ante Mašić vraća nadu ubačajem za tri, ali s druge strane Krstevski odgovara tricom za ponovnih 5 poena razlike. Uslijedila je gomila slobodnih bacanja s obje strane, ali Gorica nije mogla sustići zaostatak te je poražena sa 77:73.

Gorice su najučinkovitiji bili Baković i Kalajžić s 15, odnosno 14 ubačaja, dok je Mekić postigao 16 za MZT.

Objava Gorica dugo prijetila, ali MZT-u u završnici pobjeda pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.