Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: Povijesni dan za Općinu Orle koja od danas ima označene konjičke staze

[]

Općina Orle od danas je bogatija za 85 kilometara konjičkih staza, čime je turistička ponuda Zagrebačke županije dodatno obogaćena. Idejni začetnici ovoga projekta su Željko Matejčić i Ivan Miklin, vlasnik Konjičkog centra Miklin, koji su dobili svesrdnu podršku načelnika Ervina Vujice, koji je i sam jedan dio označenih staza prošao jašući na konju.

-Ovo je povijesni dan za našu općinu, koji nam donosi veliku priliku u razvoju ruralnog turizma. Imamo preko 200 kilometara staza, od čega je označeno 85 kilometara. Željko i Ivica su sve to prošli i napravili priču, a mi iz Općine smo ih u tome i podržali- istaknuo je načelnik Ervin Vujica, koji vjeruje kako će ove staze postati dugoročni turistički potencijal cijelog ovog kraja.

-Napravili smo i prve smeđe table na našem području, kako bi svim jahačima pružili dobrodošlicu. Ovo je jedan u nizu razvojnih projekata općine Orle za koji vjerujem da će značajno doprinijeti i turističkoj ponudi cjelokupne županije- poručio je Vujica.

U Orle su se danas slili mnogobrojni jahači iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i poznato glumačko lice Dušan Bučan, koji je prije dvije godine na konju prošao rutu od Hrvatske sve do Crnog mora.

-Ovo je sjajna priča i lijepo da se ovakva stvar oko konjičkog turizma razvija u ovom kraju- rekao je Bučan i poručio kako će ga se često moći vidjeti u ovom dijelu Posavine.

Željko Matejčić, vjeruje kako će grupe konjara biti sve češća pojava u Orlima.

-Hvala svima što ste došli i uveličali ovo otvaranje. Ove konjičke staze vjerujem kako će privući i konjare iz cijele Hrvatske, ali i Europe- kazao je Matejčić, koji je posebnu zahvalu uputio Ivanu Miklinu, koji već 30-ak godina vodi Konjički centar Miklin.

-Hvala mu što je svima nama omogućio da uživamo u ovome. Sve ove staze bilo je šteta ne označiti, a naša je želja da cijela Hrvatska vidi ove lijepe posavske cure- istaknuo je Željko Matejčić.

Ivan Miklin, vlasnik Konjičkog centra Miklin, nije krio zadovoljstvo što je realiziran ovaj projekt, koji će u konačnici svi vjeruju imati brojne benefite za cijeli kraj.

-Drago mi je što ćemo promovirati ovaj naš kraj, koji je prekrasan. Vjerujem kako ćemo se ovako sve češće družiti- kratko je rekao Miklin.

Današnji događaj pjesmom i plesom upotpunili su KUD Slavuj iz Bukevja i KUD Veleševec.

Između ostaloga, svoj obol organizaciji dali su i Klub žena Orle, Udruga mladih Orle te Klub mladih Veleševec.

Objava VIDEO/FOTO: Povijesni dan za Općinu Orle koja od danas ima označene konjičke staze pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Mamica Borica