Prijava

Vaša prijava

FESTIVAL DRVENIH KAPELA


FESTIVAL DRVENIH KAPELA IZNOVA ODUŠEVLJAVA

Festival drvenih kapela poziva publiku na koncerte istaknutih glazbenika, poput Edina Karamazova, u preko 300 godina stare prostore drvenih kapela, najvrjednije kulturne baštine Turopolja, Pokuplja i Vukomeričkih gorica.

Šesti Festival drvenih kapela Sancta Barbara održat će se od 30. lipnja do 7. srpnja u 20 sati, u drvenim kapelama u Velikoj Mlaki, Brestu Pokupskom, Buševcu, Lijevim Štefankima, Velikoj Gorici i Jakuševcu u Zagrebu, dok će se popularno ladanje održati ispred kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Festivalski program predstavlja sjajna glazbenike, poput svjetski poznatog Edina Karamazova koji će s Igorom Parom svirati romantičnu gitaru u Velikoj Gorici; Tomaža Sevšeka Šramela koji će prvi puta festivalskoj publici predstaviti instrument harmonium d’arte u Lijevim Štefankima te fantastične ansamble koji će uglazbiti drevne drvene kapele.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, a uz pomoć Ministarstva kulture i medija RH, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, TZ Velike Gorice, Grada Zagreba i Grada Petrinje te općine Pokupsko. Zahvaljujući njima, ulaz na festival je slobodan!

Najava 6. Festivala drvenih kapela