Prijava

Vaša prijava

Novska na badminton karti Hrvatske


Gradska sportska dvorana u Novskoj  proteklog vikenda  bila je festival badminton sporta za najmlađe badmintonaše koji su odigrali prvi turnir u svom  gradu te tako najavili početak jedne prekrasne sportske priče.

BK „ Novska „ povodom prve godišnjice osnutka kluba bio je sjajan domaćin, a na turniru koji će zasigurno postati tradicionalan  sudjelovalo je 8 badmintonskih klubova, 63 igrača uz 81 prijavu. Respektabilan broj i pohvala svima koji su sudjelovali u promociji našeg sporta i svojim nastupom podržali turnir i razvoj badminton sporta u Novskoj koja bilježi odlične rezultate na svom samom početku.

Na turniru u Novskoj  uspješno su nastupili mladi velikogorički badmintonaši  u sastavu : Jelena Buchberger, Filip Antunović, Lovro Cvitanović, Ana Anić, Mihael Jurenić, Petra Senfner, Ivan Mance i  Luka Pinturić.

Novska najmlađe

Jeleni je pripala zlatna medalja u najmlađoj konkurenciji  djevojčica , a nastupila je i u starijoj konkurenciji gdje je igrala vrlo izjednačene mečeve te pokazala veliki napredak u igri.

U ženskoj konkurenciji do 11 godina Ana Anić osvojila je brončanu medalju, iza pobjednice Stelle Balenović  ( MZ ) i Klaudije Kovačević ( Novska ).

Novska poletarke

U muškoj konkurenciji do 11 godina Filip Antunović stigao je do finala gdje ga je još jednom nadigrao Roko Pipunić ( Purger ), treće mjesto pripalo je Vidu Mataniću (MZ). Od naših igrača u konkurenciji poletarca nastupio je još Ivan Mance i osvojio 5 mjesto.

Novska poletarci

U ženskoj konkurenciji do 13 godina pobjeda Glorije OBADIĆ ( BK Maksimir ) drugo mjesto za  Sunčicu SERTIĆ ( BK Maksimir ) te treće za domaću igračicu Maju  SVJANTKO . naša Petra Senfner ovoga puta uz jedan neočekivani poraz  bila je5-eta. Ana je u nastupila i u starijoj konkurenciji te zauzela 9 mjesto.

U muškoj konkurenciji do 13 godina još jedno finale za Veliku Goricu osigurao je Lovro Cvitanović, no bolji od njega u ovom trenutku bio je domaći igrač vrlo talentirani Karlo Sladojević. U borbi za treće mjesto Vid Matanić ( MZ ) bio je bolji od našeg Mihaela Jurenića koji je odigrao vrlo solidan turnir i na kraju  osvojio 4 mjesto. Od naših u konkurenciji do 13 godina nastupili su još Filip Antunović, Ivan Mance i Luka Pinturić.

Novska mlađi kadet

Natjecanje je u TS vodio Darko Ivan Vidaković Divix.

BK Novska bit će u travnju domaćin PH za poletarce i juniore, a do tada ostaje još mjesec dana za treninge, provjere i uigravanja prije najvažnijeg natjecanja u sezoni.

  

Foto reportažu ponovo nam je osigurao Saša Pinturić kojem i ovoga puta od srca zahvaljujemo kao i svim roditeljima koji su sudjelovali u ovom nastupu naših badmintonaša. Slike na linku https://plus.google.com/photos/100039906386661783398/albums/6126963949611539969