Prijava

Vaša prijava

Među najboljim županijskim sportašima su i brojni Velikogoričani

[]

Unatoč pandemiji covid-19, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije odabrala je najbolje u sportu za 2020.godinu. Među najboljima je i nekoliko goričkih sportaša i sportašica. Najbolji županijski sportaš je Dino Bošnjak iz Atletskog kluba Velika Gorica, a u kategoriji najbolje momčadi priznanje su dobili nogometaši Hrvatskog nogometnog kluba Gorica.

Među najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina svrstala se i Tena Petračić iz Maraton kluba Velika Gorica, a mladi sportaš je Roberto Čukelj iz Boksačkog kluba Velika Gorica.

Priznanja su dobili i zaslužni sportski djelatnici, a među njima je Martina Vugrinović iz ŽRK Udarnik Kurilovec, koji je ujedno dobio nagradu za zaslužne sportske kolektive Zagrebačke županije.  Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Davoru Štubanu, dok je najboljim sportašem s invaliditetom proglašen Velimir Šandor iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ Velika Gorica.

– Zagrebačka županija svake godine izdvaja značajna sredstva kako bi pomogla rad sportaša i sportskih klubova, a posljednje četiri godine taj je iznos premašio brojku od 26,9 milijuna kuna. Tome još treba pridodati i kontinuirana ulaganja u sportske dvorane koje neprestano obnavljamo i gradimo kako bi naši sportaši imali adekvatan prostor za pripreme i treninge – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši da Županija broji čak 25.000 aktivnih sportaša.

Sukladno epidemiološkim preporukama, ove je godine izostala tradicionalna svečanost dodjele nagrada, stoga su, umjesto svečanosti u zatvorenom prostoru, nagrade dodijeljene na otvorenom, na „domaćem terenu“ dobitnika nagrada, a priču o našim najboljim sportašima pogledajte u videu.

 


Gorica dvokorakom u polufinale play-offa!