Prijava

Vaša prijava

Od sutra ugostiteljski objekti smiju raditi sat vremena duže

[]

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju na području Zagrebačke županije, Županijski stožer predložio je Nacionalnom stožeru civilne zaštite ublažavanje aktualnih mjera koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata. Po novoj odluci, ugostiteljski objekti će od četvrtka, 20. svibnja moći raditi do 22 sata, umjesto do 21 sat.

Neke od trenutno aktualnih mjera za područje Zagrebačke županije koje su na snazi do 31. svibnja su: obavezno korištenje maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi bez obzira na fizičku distancu, obavezno korištenje maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja, ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra,
posjete korisnicima pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi (domovi za starije i dr.) dopušteni su samo u vanjskim prostorima pružatelja usluga, s time je trajanje posjeta vremenski ograničeno i organizirano prema unaprijed utvrđenom rasporedu, uz uvjet da su i korisnici i posjetitelji obvezni koristiti maske za lice ili medicinske maske i održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar, posjete korisnicima pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi dopušteni su u unutarnjim prostorijama iznimno, kada iz objektivnih razloga posjet nije moguće organizirati u vanjskim prostorima.

Detaljnije o mjerama pročitajte OVDJE.