Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Korôba i coprijê’ te ‘Jabuka’ pobjednici natječaja Turopoljska poculica 2020.

[]

“Korôba i coprijê” autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine najbolja je kratka priča pisana kajkavskim jezikom i pobjednik natječaja Turopoljska poculica, dok je najbolju kratku priču na standardnom hrvatskom napisao Stjepan Crnić iz Zagreba, a radi se o djelu pod naslovom “Jabuka”. Rezultati su to 12. po redu književnog natječaja koji organizira Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

Natječaj je trajao od 1. listopada do 25. prosinca 2020. godine, a na njega je prispjelo 35 radova. Prispjele radove ocjenjivalo je povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Bernardina Petrović, prof. Đurđa Parać i prof. Božidar Prosenjak. Osim po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku, povjerenstvo je izabralo još četiri rada, dva na kajkavskom i dva na standardu, koji su ušli u uži izbor.

– Kajkavskim jezikom napisano je osam radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisano je 27 radova. Radovi su prispjeli iz cijele Hrvatske, od Slavonskog Broda i Varaždina do Labina i Sinja. Ovom prigodom obavještavamo cijenjene sudionike Natječaja da ćemo im osvojene nagrade dostaviti poštom. Čestitam autorima odabranih radova, a svim ostalim autorima želim sretan ishod u našem narednom natječaju – kažu iz Matice te dodaju kako su zbog pandemije i potresa rezultate objavili sa zakašnjenjem.

Najbolje radove Matica će objaviti u tiskanom obliku u godišnjem časopisu Luč, a nagrade će pobjednicima dostaviti poštom.